[]

Macbook Pro ile Windows Notebook arasında kararsızım

Yeni bir notebook almam gerekiyor. Oyun oynamıyorum, genelde iş (bilişim) ve bireysel ihtiyaçlar için kullanacağım.

Macbook Pro ile düzgün bir Windows notebook arasında kaldım.

Macbook cihazı benim için cazip şeyler;
- xcode, yani ios için uygulama geliştirme imkanı.
- öğrenme isteği, hiç macos kullanmadım ve merak ediyorum.
- üzerinde hem Windows hem macos çalıştırabiliyor olmak.

Sorularım;

Özellikle Macbook üzerinde hem Windows hem macos kullanan yazarlar performanstan memnunlar mı? Macbook üzerinde Windows stabil çalışıyor mu? Tavsiye eder misiniz?

En az 16 GB ram'e sahip bir cihaz almak istiyorum ve Macbook tarafında 16 GB ram'li cihazlar aşırı pahalı malum. iyi bir konfigürasyona sahip 2017-2018 model bir Macbook pro beni uzun süre üzmeden götürür mü?

8 GB ram ile 2020 model bir macbook alsam, sonradan kendim ram ve SSD upgrade yapabilir miyim yoksa ram ve SSD artık anakarta tamamen entegre mi?

 
ben macbook diyorum. Windows da gayet güzel çalışıyor.

ancak:
bahsettiğin zaman aralığının macbook'ları butterfly klayveli, yani problemli.
RAM ve SSD anakarta entegreli, artış yapamazsın.
  • do you remember me  (28.10.20 13:12:29) 
daha önce macbook kullanmamış birisi olarak ben de macbook derdim açıkçası. ama zamanla sisteme alıştıktan sonra "keşke o paraya daha iyi bir donanıma sahip windows alsaydım" diye de düşünebilirdim.


  • profesor doktor  (28.10.20 13:49:31 ~ 13:50:04) 
Oyun oynamıyorsanız yapıştırın macbook'u.

Neden özellikle windows istiyorsunuz? Sadece orada çalışan bi program mı kullanıyorsunuz? Ben oyun için oraya geçiyorum. Performans konusunda bi fark yok, sadece windows'un kendisi macos'a göre daha fazla pil tüketiyor falan ama o normal.

16 GB ram altına bakmayın, mac'ler genelde upgrade edilemiyor o yüzden ileride kullanamazsınız. Ben eski mbp'mi (2012 model) 6 yıl kullandım, şimdi de babamda hala kullanılıyor alet. O yüzden yapabiliyorsanız parayı gömün, uzun vadede parasını çıkarır.
  • plutongezegendegilmi  (28.10.20 14:10:21) 
özellikle Windows istememin sebebi alışkanlık, Windows ile istediğim her sorunu çözebilirim, ileri seviye bir kullanıcıyım.

Mac ise benim için bambaşka bir dünya, o yüzden Macbook alsam dahi Windows ve macos birlikte yüklü olur makinede. Günlük kullanımda macos kullanır, bir konuda takılırsam Windows'ta halledip tekrar macos a dönerim muhtemelen bir süre.

16 GB ram makineler çok pahalı, ikinci el alıp upgrade etmek mantıklı olur mu? eski versiyonlar kaç yılından önce upgrade edilebiliyor?
  • faati  (28.10.20 14:45:46) 
2012 en son upgrade edilebilen modeldi sanırım. işlemci falan işinizi görse bile ekran çözünürlüğü çok düşük, o artık gitmiyor :/


  • plutongezegendegilmi  (28.10.20 16:16:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.