[]

finansçılara geliyor!

hocalarım, uzun vadeli saglam bir € borcuna girebiliriz, bi kredi mevzusu var da.
Uzun vadede € bize kelek mi yapar, yoksa biz mi kazanırız bu alışverişten (ya şeyi diyom, hani € boyle gidip toparlayamazsa yunanistan portekiz ispanya yuzunden, en azından kur cok cok yukselmez di mi demek istiyorum).

sağolun şimdiden.

 
euro'yu taban yaptilar zaten, dolar gibi firlatacaklar. sonra tekrar 1.95-2.00 bandinda seyredecek. cok para vuracaklar cok ..


  • that was just a dream  (14.05.10 12:49:35) 
euro'nun ne olacağından çok sizin gelirinizin ne olduğu önemli. yani euro borçlanıyorsunuz ama gelirinizde euro ise sizin için çok problem olmaz. ama gelirleriniz tl ya da usd ise sürekli kur riski taşırsınız.


  • mahallenindelisi  (14.05.10 12:58:48) 
kur riski alacak bir dönemde değiliz. 4-5 ay önce bunu sorsaydın düşünmeden evet derdim. şimdi ise büyük risk teşkil ediyor.


  • titiz  (14.05.10 13:37:10) 
Uzun Vadeli sağlam bir euro borcunun akıbeti için buradan fikir alacağına krediye aracılık edenlerden hedging önderisi alabilirsin. Daha açık bir ifadeyle ödemek istediğin parite üzerinden opsiyon bulabilmen mümkündür.


  • thefin  (14.05.10 13:46:36) 
@thefin; hedging de bir seçenek ama henüz kullanılmayan bir krediyi neden hedge edesin ki? örneğin forward kotasyona girip kredini hedge edeceğine doğrudan ilgili dövizden kredi kullanmak daha mantıklı...


  • mahallenindelisi  (14.05.10 13:57:26) 
arkadaşlar döviz kredisi kullandırılıyor mu ki hala? kaldırılmadı mı o?


  • let the game begin  (14.05.10 14:28:43) 
euro'nun akıbetinin ne olacağının muallak olduğu bir piyasa'Da euro borçlanmak pek mantıklı değil. riski var. geliriniz euro ise bu bir ihtimal degerlendirelebilir ama tl geliriniz varsa tl üzerinden borçlanın. piyasa verilerini iyi takip etmek lazım. avrupa'da euro'nun itibarı bayagı zedelendi. açıkcası ben güvensiz bakıyorum.


  • ardahan united  (14.05.10 14:34:22) 
@mahallenindelisi, krediyi kullanıp kullanmamak konusunda tek kriterleri kur riski olduğunu anladım yukarıdaki sorudan, bu yüzden kredi kullandıktan sonra kur riskinden hedging ile korunabilecek olmaları karar alımına yardımcı olabilir. Ayrıca Euro /TRY futureları da var piyasada. (Yok mu yoksa?)


  • thefin  (14.05.10 15:28:22 ~ 15:28:51) 
future da yapabilirsin piyasada vob ya da yatırım bankalarından. ama kredinin kur riskini hedge etmek için future'lar pek esnek değil. belirli settlement tarihleri ve tutarlar olduğu için. ama otc piyasadan forward yapılabilir.

ama demem odur ki geliriniz ne ise borcunuzu da aynı şekilde yapılandırın. ayrıca bunun vergisel etkisi de var. cebinize hiç para girmese bile güzel güzel vergi ödemek zorunda kalabilirsiniz. (bkz: unrealised fx gain loss)
  • mahallenindelisi  (14.05.10 15:59:15 ~ 16:01:46) 
avrupa (özellikle yunanistandan sonra) batıyor hacı. euro $ karşısında değer kaybediyor. bu gidişat bir süre daha gider, çünkü avrupa ekonomisi çok kötü.


  • etna  (14.05.10 17:31:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.