[]

üniversite ödev ve sunumu hazırlamak! ödev nedir?

geçenlerde buradan paranın değeri konusunda bir soru sormuştum. kuzenim pandemi nedeniyle uzaktan eğitim yüksek lisans dersleri alıyor. fakat sınav yerine ödev ve sunum yapması istenmiş. ben yüksek lisans yaptığımda sunum vs hazırlıyorduk fakat bu sefer durum baya karışık geldi bana aklınıza fikrinize ihtiyacımız var.

konu basit aslında bu hocalar bizden ödev derken ne istiyorlar?

mesela kuzenime verilen konu "örgütsel adalet" isimli konu. hoca demiş ki ödevi hazırlarken yök tez arşivinden ve google scholar dan faydalanın oradaki makaleleri ve tezleri kaynak için kullanın.

buraya kadar söylenilenden anladığım tez ya da makaleleri özetleyin(şeklini bozmadan önemli bölümleri kendi cümlelerine dile getirmek şeklinde) sonra bunları powerpoint sunumu haline getirin oldu. yanılıyor muyum? zira ödevin 20-30 sayfa olması isteniyor tezler 100 sayfa ortalama.

rica ediyorum bir akıl verin ödevin teslimine 15 gün var ve hocalara sorduğumuzda ben ödev ve sunum istiyorum gerisi sşize kalmış diyorlar. buyuk ihtimalle okumayacaklar incelemeyecekler bile ama yinede duzgunce yapmak istiyor adam.

değerli zamanınızı ayırıp yönlendirebilirseniz seviniriz.

 
benim anladigim hoca odev degil de 'assignment' vermis.

bu assignment aslinda literatur taramasi, i.e. teze hazirligin ilk asamasi. hem lisansta hem de yuksek lisansta benim de yaptigim bi assignment.

benden 20 sayfa istenmemisti ama (yuksek lisanta) en az 70 kaynak denmisti. format konusunda ozgurduk, ki anladigim kadariyla arkadasinda da boyle bir kisitlama yok. word'de uc sutunlu bir cizelge yapmistim. 1-kaynak adi, 2-alani, 3- icerigi.
  • lamartin  (27.10.20 12:07:36) 
Valla benim anladığım ise kuzeninizin örgütsel adalet temalı bir makale/ ödev hazırlayacağı ve bu çalışmanın da pp sunumunu vereceği oldu.

Ben de nitekim öyle yapmıştım. Ancak bu konu ile ilgili iyi bir literatür taraması ve alan çalışması yapması gerek. Ayrıca başlığı sadece örgütsel adalet değil de bunu bir şey ile ilişkilendirip ele alması daha şık olur. Ne olabilir misal, atıyorum, Devlet Kurumlarında Yöneticilerin Örgütsel Adalet ve Örgütsel Güvene İlişkin Tutumları(tamamen salladım). Ödevde seçtiği spesifik konu ile ilgili yapılan araştırmalara ve varsa istatistiklere de yer vermesi şık olur.

Son olarak da yazma kısmı bittikten sonra ödevin hepsini değil ama ana akışını anlatan güzel hazırlanmış(resim, tablo, grafik ile desteklenmiş) bir sunum hazırlarsınız.

Edit: Makaleyi de okulunuzun tercih ettiği akademik yazım formatına uygun ve kaynakçasıyla yazarsınız(Apa6, Chicago vs)
  • Amaranta ursula  (27.10.20 12:22:32 ~ 12:25:35) 
20 sayfalik bir essay yazacak, hocanın bakacagi zaten icindeki bilgi degil, daha cok düzgün kaynak arastirmasi yapmis mi, essay organizasyonunu basarili ile kurgulayip derdini/argümanını anlatabilmis mi bunlar, iyi bir kaynak arastirmasi ve organizasyon ile zaten kapsamli bilgi vermis olacak.

15 gün yeterli bir süre, hocayi kutluyorum, ödev de nereden cikti yiaaa diyen yüksek lisans ögrencileri beni korkutuyor.
  • proteus  (27.10.20 13:35:01) 
kız yuh artık :D
oldu şlap şlap yapıştırsın geçsin daha neler.

kaynakları inceleyecek, fikir edinecek bu fikirle bir sunum hazırlayacak. "kendi" fikirlerini katmalı ama genel geçer tanımlar için elbette kaynaklardan açıklamaları alabilir.
kabaca örgüt nedir tanımını yaparken kendi fikrine ihtiyaç yok. açsın baksın, kaynak gösterecek nasılsa oradan tanımı alsın. ancak örgüt içi adaletten bahsederken hangi araştırma yöntemleri ya da yaklaşımlar vardır. hangi diğerine göre üstündür, değildir vs bunları kendisi yorumlayacak.
izleyeceğiniz yol şu olsun, ben örgütsel adalet nedir hiç bilmiyorum, bana bunu sunumla anlatabilir misiniz? orada geçen mesleğe has tanımlar vs varsa onları da bilmem, aralarda onlara da parantezler açabilir misiniz?
bir de sunum dışında yazılı ödev istediyse bir litaratür taraması gibi araştırma paper'ı olmalı. 4000kelime civarı bir yazı + sunum iş görür.

ayrıca hocaya da danışın biraz başladıktan sonra. arada feedback almak daha iyi oluyor, iki taraf da hayal kırıklığına uğramaz böylece.
  • jimjim  (27.10.20 13:49:59) 
Lamartin ve amanda ursula tesekkurler.

Kuzene kendi fikrinizi sunmanizi isteyorum ya da istemiyorum diye bir cevap yazsalar ona gore davranacagiz. Sadece soyledikleri konu basligi bu, git yok ve google akademikten konuyla alakali makale ve tezleri bul bana odev hazirla diyorlar. Burada isteneni acikca soylemedikleri bizde bu formata uygun odev daha once yaomadigimiz icin kafamiz karisti. 16 kasjma kadar 4 tane yazmamiz lazim nail yetisecek bilmiyorum
  • haskoylu deli hasan  (27.10.20 14:18:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.