[]

acayip bi bilgisayar sorusu

bilgisayarı ben normalde windows 10 lisanslı, içinde office 2016 yüklü olarak aldım. geçen sene hdd'yi çıkardım yerine ssd taktım, bilgisayarcı elindeki windows 10'u kurdu ama sağ altta lisans yükleyin yazısı çıkmaya başladı umursamadım çok. bu tarz windows yüklü gelen bilgisayarlarda lisans anakartta tanımlı oluyormuş ama tekrar lisansı tanıtmak için uğraşmadım. adam bir de office 2010 yüklemişti, crack falan yapmıştı. ben dün bu office 2010'u kaldırdım, thepiratebay'den office 2016 yükledim. 5 yıl önce yüklenmiş bu torrent ve yıllardır bir sürü yorum var yani binlerce insan kullanmış bunu. bu office'in bir de .exe dosyası var crack için, bunu da denedim. bu dosyaya windows virüs uyarısı veriyor ama 5 yıldır yorumlarda herkes bunun virüs korumasını kaldırıp yükleyip sonra tekrar açtım falan yazmış. bu exe dosyası hem office hem de windows lisansını yeniliyormuş. bi bakim ne olacak diye windowsu crackleye tıkladım, sağ alttaki windowsu etkinleştirin uyarısı kayboldu şimdi. office'i crackleyemedim ama, sonra hem office hem de bütün setup dosyalarını shift delete ile sildim.

yorumlarda biri bu .exe dosyasının hack için yapılmış olma ihtimalini neden kimse düşünmüyor yazmış ama bu torrent 2016da yüklenmiş ve baya bilinen bir kullanıcı tarafından, piratebayde vip kullanıcı simgesi falan verilmiş ve binlerce insan bu office'i indirip kurmuş kullanmış.

şimdi ben bilgisayara virüs bulaştırmış olabilir miyim? windows deffender ile taratınca bi şey çıkmıyor. bilgisayardaki bazı fotoğrafları flash diske atıp sonra format atsam o diske de virüs bulaştırır mıyım eğer varsa? hiçbir şey olmamış gibi mi devam edeyim?

ek: office 2016 nasıl kurucam ben bu bilgisayara, öğrenci değilim. :)

 
Kaspersky gibi düzgün bir antivirüs programı kullanmanı öneririm, böylece mevcut durumda güvende olduğuna emin olabilirsin. Ucuz bir şey zaten.

Sonra office 2016'yı farklı kaynaklardan indirip, kaspersky'nin kızmadığı bir versiyonunu kuracaksın. Çünkü arkadaşların belirttiği gibi, crack'li yazılımları genellikle babalarının hayrına yapmıyorlar, mutlaka içinde bir backdoor olabiliyor.
  • roket adam  (27.10.20 12:08:42) 
hacı bende ofis 2010 var
gel
virus v.s yok
  • kingcyrax  (27.10.20 12:20:55) 
Antivirüs programları (windows defender da dahil) crack(patch) dosyalarını trojen olarak görebiliyor içinde olmasa da. Yorumlarda bir sıkıntı yoksa bir şey olmaz. Ha içeriğinde veri hırsızlığı var mı onu bilemem tabi.

2016 için ise crack dosyalarını path etme işlemleri safhasında antivirüs proglarını inaktif edin, olsun bitsin.
  • Unde bach canim  (27.10.20 20:31:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.