[]

Döküm tava ve yapışma

bu tavada omlet pişer mi? bi iki yorum okudum yumurta mutlaka yapisiyor dediler doğru mu? evde bi döküm izgara var. simdi de tavaya heveslendim ne diyosunu dostlar neler pişer bu arkadaşta




 
Döküm tavada yumurta olmaz ya. Hep o deliklere kaçar yumurta ve kokar çıkmaz da kokusu.(zaten yikayamiyorsun ve temizliği zor) Döküm Tava bence et ve türevleri için ideal. Bunun dışında çok da kullanışlı bir şey değil. Gereksiz abartilan bir şey. Al tefalden iyi bir tava. Tertemiz yap omletini. Ne gerek var.


  • westblack  (27.10.20 10:35:25) 
Sürekli "seasoning" işlemine maruz kalan sıklıkla kullanılan 2-3 senelik eski dökümlerde yüzeydeki o pütürlükler kaybolduğu için yapışma pek olmuyor ama yeni dökümlerde ya da bu pütürlüklerin kaybolmadığı dökümlerde illa ki yapışma olur.


  • angelus  (27.10.20 10:44:45) 
Ben artik et bile yapmiyorum. Yikamak asiri zor geliyor bana, kaldi ki omlet icin hayatta bulasmam.


  • Filinta61  (27.10.20 11:19:23) 
sadece yumurta-omlet gibi şeyler yapacaksanız döküm sahan alın derim, emaye kaplı oldukları için yumurtanın geçmesi vs. söz konusu olmaz. zamanla yüksek sıcaklık, doğru yağ kullanımı ve doğru sıcaklıkla yapışmadan yapabilecek seviyeye gelirsiniz.

Ben çok amaçlı kullanayım, hem yumurta-omlet hem et tavuk ne olursa tek tavada halledebileyim ve bakımı falan problem değil iyi bakarım dersen piyasada 3-4 yerde bulabileceğin emayesiz yani kaplamasız ve düz taban demir döküm tava öneririm. seasoning yapılmış halde gelir sen de arada bir yaparsın ve zamanla yapışma vs. yaşamazsın. benim böyle bir tavam var iki yıldır falan kullanıyorum, yeri geliyor yulaflı yumurta omlet vs. yapıyorum, yeri geliyor kırmızı-beyaz et yapıyorum veya fırında mısır ekmeği yapıyorum.
  • candanag  (27.10.20 11:29:30 ~ 11:30:05) 
olmaz o kadar yüksek ısıda bi tavaya da ihtiyaç yok omlet için. et tavuk köfte efsane oluyor. balık da yaptım kurudu biraz ama diğerleri için alınır.


  • ruby elixir  (27.10.20 11:45:43) 
arkadaşlar emaye kaplamalı lava nın sahan tarzı düz tavasini almayi dusunuyorum. sorun su ki bende ayni markanin izgarasi var ve emin olamiyorum onun da yuzeyi biraz puruzlu.


  • lycoxin  (27.10.20 17:29:21) 
Silver ya da hecha marka al o zaman


  • candanag  (28.10.20 00:41:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.