[]

Araba almaya kararsızlığı

Arkadaşlar merhaba
2005 model bir arabam var iyi kötü idare ediyorum. Ama uzun zamandır araba bakıyorum iner iner derken artık inmeyecegini kesin gözüyle bakmaktayim. Bende bari hem model yükseltelim hem de sanayiye gitmek istemiyorum. Bu yüzden 130 150 bandında araba bakıyordum benim arabayi satıp üstüne 60-70 lira daha önceden çektiğim ihtiyaç kredisini yapistiracaktim. Ama bu bantta da 9 10 yaşında araba veriyorlar. Bende Mazda 3 u gördüm ve çok hoşuma gitti diğer araçlara kıyasla çok iyi donanım sunuyorlar ve 200k lira civarlarinda. Nasıldır bu araç yedek parça konusunda çok sıkıntı yaşarmiyim? 200 k için bir 50 bin lira daha kredi cekcegim ya da doviz bozacagim. Ama en az 3 4 yıl binerim ne dersiniz bu araca ? Daha önce kullanan var mı?



 
mazda 3 cok guzel araba. yari yolda birakmaz. yedek parca konusunda sorun yasamazsin, her sanayide bulabilirsin.


  • fakyoras  (27.10.20 00:20:14) 
Ekside yazmış birisi 2 aydı ön far bulamadım diye o korkuttu beni. Zaten Mazda Türkiye 2 yıldır sıfır araç getirmiyor yeni kasa getireceklerini soylediler. Bu yüzden parça konusu evet bildiğim problem fakat 2- 3 ay da uzun süre hakkaten


  • spacevan  (27.10.20 00:23:56) 
2020den sonra ozel bir durum oldu mu bilmiyorum. 2020ye kadar parca bekleme diye bir sey pek duymadim. hele hele on fark filan. eksidekilere yazip onlarin yorumlarina bir bakabilirsin.

eger cekinceler fazlaysa icine daha fazla sinecek arabalar daha rahat olur. chevrolet diye bir araba vardi, turkiye'den ciktilar ha;a parcalari bulunuyor.
  • fakyoras  (27.10.20 00:32:35) 
Yilina göre parça bulunabilirlik farkı var mı bilmiyorum. Ancak genelde Mazda sahipleri araçlarına toz kondurmasa da parça sıkıntısı var. 2007 model Mazda 3 u vardı arkadaşımin ve 3 hafta tampon bekledi. Ve Facebook gruplarına girin. Sürekli çıkma parça arayışı ve satışı var. Savunmaları da Mazda zaten arıza yapmıyor. Mazdanin ikinci eli rakipleri kadar parlak değil. Bir Mazda sevdalısı denk getirmek gerekiyor. Özetle verilen para az değil. Ben olsam başka marka ve modele yonelirdim.


  • fikox  (27.10.20 10:01:36) 
Bir de servisi yok mazdanin. İzmir'de, Aydın'da servisi yok. Muğla ya gidiyorlar yetkili servis için.


  • fikox  (27.10.20 10:02:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.