[]

uzun abi neden arap ülkelerine laf söylemiyor.

fransadan en ufak bi hareket olsa. direk bizi hedef almasa bile hemen atar gider yapılıyor. şu an arap ülkelerinin çoğu türkiyeye ambargo uyguluyor. ne reis ne bir bakan söz söylemiyor neden? araplar fransadan daha mı güçlü?




 
müslüman oldukları için.


  • insomniac  (26.10.20 23:38:21) 
Suriye'ye soyledi iste, sonucu goruyoruz.


  • fortisvita  (26.10.20 23:39:57) 
Dış basında Türkiye goygoylarında Arap basınına yer vermiyor kimse, Avrupa basını hakkımızda ne dedi etrafında dönüyor ya konu. Onun gibi bi psikolojidir belki.


  • gayda  (27.10.20 01:26:44) 
ne yapacaklar üzerinde arapça harfler olan suudi bayrağını mı yakacaklar? kuran harfleri diyor milletin yarısı arapçaya.


  • bisorumvargaliba  (27.10.20 02:13:40) 
Onların siyasi yönden konjüktürü ile Arap ülkelerininki aynı değil.

Macron'un hiçte yaptıkları ufak bir hareket değil. Bir zamanlar Osmanlı'dan emir alanlar,yine o günlerin bir şekilde geleceği çekincesini yaşıyorlar doğal olarak. Ve biliyorlar ki Türkler girdikleri yerden 600 küsür sene çıkmıyor.

O Arap ülkelerinin her daim ismi öne çıkanlarının zaten İsrail ve ABD uşağı olduğu ortada. Ciddi anlamada müslümanlara faydaları yok.
Halkları da zaten Türkiye'den yana.

Geçenlerde mısırlı bir gazeteci konuşmasında : Erdoğan, Suudi Arabistan'daki seçimde adaylığını koysa selman kazanamaz.. dedi .
Yine genel olarak bölgenin medyasının da cia ve mason kontrolünde olduğunu söyledi .

Eğer bir yaptırım uygulanacak olursa bunların başında Birleşik Arap emirlikleri gelir ki, Türkiye'nin aleyhine neredeyse her türlü uluslarası ittifakta ve planda bulunmuşlardır.

Emin değilim ama denildiği üzere onlara da laf söylenmemesi, doğrudan oradaki müslümanlara hükümetleri tarafından zarar vereceği nedeniyle de olabilir.
Her şeyin sırası var.
  • Erva  (27.10.20 05:45:20) 
araplasmis bir turk oldugun icin.


  • baldur2  (27.10.20 06:58:28) 
Macron ile Arap kralının, bu tonda konuşmaya vereceği reaksiyon aynı değil de ondan...

Macron, cevap verir. Onun oyları artar, uzunun oyu artar, yolumuza devam ederiz.

Krala bu şekilde "kafadan kontak" derseniz, ilişkiler tamamen kopar. Şimdilik Suudi Arabistan ve BAE bize düşmanlık yapsa da, ilişkileri tümden koparmak istemiyoruz demek ki...


.
  • kartallar yuksek ucar  (27.10.20 08:58:43 ~ 08:59:39) 
Çünkü macron'u hedef alırsan Fransa halkı bunu üstlenmeyebilir, üstlense de pek etkilenmez bizim ekonomi(kaybedilecek şey arap ülkelerine göre daha az). Ama Arap liderini hedef alırsan kabile devletleri olduğu için halkı da düşmanlık beslemeye başlar. Elinde olan ticaret ve turistten de olursun.

Zaten Fransa olayına takilmayin. İkisi de iç siyasete oynuyor şu an. Ben ilişkilerin zarar göreceğini düşünmüyorum. Yarali iki lider var. Yaralarını satıyorlar karşılıklı.
  • westblack  (27.10.20 10:59:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.