[]

Kat mulkiyeti masrafi nedir?

Merhaba
Martta ev aldik iskani henuz alinmamisti. Daire satis fiyati 250k tl.
Muteahit iskani almis simdi kat irtifakindan kat mulkiyetine gecilecekmis. Daire bbasina 600tl masraf varmis. Evi 680e aldik semt maltepe. Bu talep sizce yerinde mi? Daire basina istenen tutar yuksek gibi geldi 20 daire var binada. Yanlis hatirlamiyorsam toplam arazi 2000m2den azdi. Siz ne dusunuyorsunuz?


 
Şimdiki harçları bilmiyorum ama bu işi 2017'de, 8 daireli ve 400 küsür m2 arsası olan apartman için 1.500 lira gibi bir ödemeyle yaptım. Toplam bu. İmar çapı almak gerekiyor ve belediyeden belediyeye imar çapı ödemesi değişiyor. (Aplikasyon daha doğrusu) Ayrıca ben tapuda harç ödemedim, belki artık ödeniyordur, üçan kuşa vergi geldi 3 senede... Bir de apartmanın vergi vb. borcu olmayacak. Belki sizden istenen paranın içinde eskiden kalma borçlar da vardır. Ama ben olsam veririm 600tl halletsin...


  • malheiros  (26.10.20 22:10:29 ~ 27.10.20 10:46:12) 
Veraset harcı için miymiş 600 tl? Yoksa kadastro için mi? Gerçi kentsel dönüşüm vardır büyük ihtimal ile, kadastrodan masrafından muaftır.

Başka bir masraf çıkmayacaksa 600 tl böyle bir iş için para değil gerçekten.
  • John Bloor  (27.10.20 09:54:48) 
Kentsel donusumden kat karsiligi bina dikmis muteahit.henuz bir aciklama yapmadi kendisi sadece kat mulkiyeti icin 600 tl dedi biz de aciklama bekliyoruz acikcasi. Evi iskansiz aldik bina iskanini cikardi simdi tapulari mulkiyete ceviriyor


  • KidLazer  (30.10.20 00:56:12) 
Hocam bence verin gitsin. Aslında siz evi alırken o pazarlığı yapacak ve ona göre bir müteahhitle aranızda bir sözleşme imzalayacaktınız, olan olmuş. Şimdi almıyorum/çıkartmıyorum dese gidip siz de gidip tüm apartman adına yapabilirsiniz bu işlemleri, sonuçta iskan aldığı için tüm belgeler belediyede mevcuttur, ama ne uğraşacaksınız. Hatta tapu cins değişikliği yapmasa bile şu an sizin binanız kat mülkiyeti sınıfında.


  • malheiros  (30.10.20 09:52:33) 
malheiros, dediğinde haklısın ancak bulunduğumuz semtteki emlak piyasası o kadar hareketli ki içerde ölçü alan aileyi emlakçıya kapora yetiştirip çıkarttık. o yüzden ne yazık ki bu pazarlıkları yapamadık.


  • KidLazer  (05.11.20 17:05:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.