[]

altıntepe, küçükyalı'yı bilenlerden ev tavsiyesi

satın alacak olsanız şu iki evden hangisini alırdınız?

altıntepe:

www.sahibinden.com

-bostancı lunaparkının yanında, hatta evden kamikaze falan görünüyor.
-demirlikleri yok sayın çünkü asıl ev bunun bir üst katı olacak.
-dere yatağının olduğu kanalın hemen dibinde (zemin açısından dezavantaj mıdır?)

küçükyalı:

www.sahibinden.com

-çamlık'ta (güzel bir yer olduğunu söylüyorlar?)
-zorlanırsa pazarlıkla 700'e inilebilir.

evlerin ikisi de iskanlı, metrekareleri ve içleri hemen hemen aynı. fiyat ve lokasyonu baz alarak hem yatırım hem oturma amaçlı hangisini tercih ederdiniz?

 
Bu yeni yapılan evlerde çok sık şikayetler oluyor. Kullanılan malzemeler kalitesiz ondan dolayı yağmur yağdığında evin içine su giriyor, elektrikle ilgili doğru evrak işleri yapılmadığı için sık sık binaya çok yüklü elektrik faturası geliyor, perde takamıyoruz, duvarlar çok güçsü, yamuk diye. Kullanılan fayansın, tuvaletin, ocağın fırının markasına hep bakın, kontrol edin.

Bunun dışında o ilk ilanın olduğu binada aylardır satılık ilanı var. 2-3 ay öncede ben bakmıştım aynı eve sahibinden.com üzerinden. Bence ilk ilandaki ev konum açısından, sonuçta caddeye yakın, daha düzgün ama yukarıda saydığım şeyleri dikkate almanız lazım. İlk ev, otobüs duraklarına, marmaraya, minibüs yoluna her yere çok yakın daha merkezi konumda.
  • GoodMorningTeacher  (26.10.20 17:30:03) 
ben küçükyalı'yı sevmem.
özellikle çarşı taraflarını.
ama bu evin sahil tarafında olması iyi.
zaten aradaki fiyat farkı ondan.

ben altıntepe'deki evin yerini tam anlamadım.
yani semt olarak altıntepe mi, bostancı mı?
ilan bostancı diyor.
bostancı'ysa, yani gösteri merkezinin hemen yan sokağı civarındaysa, bostancı diyorum.
çünkü hem ev daha güzel, hem de bostancı kadıköy'e bağlı ve ayrıca yeri de çok merkezi olur bu durumda.

ama altıntepe'nin o derenin diğer tarafındaki yokuşların olduğu kısmıysa, yeri kötü demektir.
o zaman da küçükyalı derim ama mecbur olduğum için.
küçükyalı'daki ev güzel değil bence.
tavanları çok basık.
bostancı'nın evleri her zaman daha ferah ve geniş olur.
yeni dairelerde bile fark ediyor.
  • blatta hiberna  (26.10.20 17:30:52 ~ 17:31:57) 
@blatta hiberna,

lunaparkın yanında bostancı deresi var. o dere ilçe sınırını belirliyor. bu ev derenin diğer tarafında olduğu için maltepe'de kalıyor.

@GoodMorningTeacher,

o binada üst üste üç daire satılıkmış. ikisi satılmış, bu kalmış bir tek. o yüzden aylardır apartmanda satılık ilanı var muhtemelen.
  • sir gawain  (26.10.20 17:34:28) 
maltepeyi de bostanciyi da cok iyi biliyorum orada buyudum. iki evin yerini de biliyorum.

ancak sunu diyim ilk linkteki ev cidden malzeme acisindan cok cok cok ustun. ben olsam bostancidaki evi alirdim. parasini sonuna kadar hakeden bi ev.
  • turbo sadık  (26.10.20 17:41:50) 
altıntepe'deki de sahil tarafında olsaydı hiç düşünmezdim ama yerini pek beğenmedim ben.
yine de ev daha güzel.

o açıdan altıntepe diyorum.
  • blatta hiberna  (26.10.20 17:43:12 ~ 17:44:07) 
Ben de altıntepe'deyim ve konumu itibariyle biraz gürültülü olabilir ilk ev. Bana bile lunapark'tan sürekli çığlık, bağırış sesleri geliyorsa o evde stat atmosferine dönebilir. Bir de minibüs yolu üstünde, üstüne nihat tarlan'a da bitişik. Sürekli araba, korna sesi cabası. Bu konuya önem veriyorsanız pek makul değil bence. Onun dışında konum iyi. Sahil kesimi kadar değil ama E-5 taraflarından çok daha iyidir. Minibüs yolu üstünde aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Ulaşım konusunda sorun yaşamazsınız. Metro, marmaray, minibüs ya da şahsi aracınız varsa direkt E-5'e bağlanma gibi.

Ev de fena durmuyor ancak gerçekten yeni evlerde malzeme kalitesi düşük. Bir de deprem yönetmeliğine uyacağız diye ses yalıtımından çalıyorlar sanırım. Komşunun sesi olduğu gibi size gelebiliyor. Ben ses konusunda hassasım anladığınız gibi. Bence siz de iyice kontrol edin bunu. :)
  • kislar gecmez beresiz  (26.10.20 17:55:37) 
Normal şartlarda Çamlık küçükyalının en güzel yeridir. Ancak sizin bulduğunuz ev bana da basık geldi. Normalde iyi ve yeni bir daireyi o konumda 700’e bulmanız zor. Bostancı dere yatağı bölgesi pek tavsiye edilmeyen bir bölgedir ama karar sizin. Bostanlararası cd bölgesinde olsa çok iyi olurdu.


  • ned flanders  (26.10.20 21:05:49) 
iki yeri de biliyorum kesinlike 1 derim. Yeni ev baskadir. 2. evin yeri guzel ama konumu iyi degil, basik biraz.


  • oscar  (27.10.20 09:28:52) 
Ben 2. Evin konumunu daha çok beğendim, bostancıda lunapark çevresini pek sevmiyorum. Ev olarak 1. Ev çok daha iyi. Zaten fiyatı da ucuz, bir kaç sene sonra küçükyalıya kıyasla daha çok değerlenir.


  • jazzabel  (27.10.20 09:34:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.