[]

işçi çıkarmak

bir ustamız var. ilk iki hafta çok güzel başlamıştı işe, ardından yavaş yavaş boşlamaya başladı. şu an varlığı yokluğu bir. her akşam alkol ve geç yatma problemi var. bu da işine yansıyor. dün, mesaiye başlayacağı saatten yarım saat önce mesaj atmış "acil işim çıktı gelemeyeceğim" diye. pazar günü de restoran sektörünün en fazla iş yaptığı gün. o olmadığı için bütün işler aksadı. daha evvel de yapmıştı birkaç defa aynı hareketi. işe geldiğinde de devamlı uykulu ve yorgun bir izlenimi var. son bir aydır tek yaptığı yeşillik-domates doğramak ve kebap yapmak. günlük 170 tl para veriyoruz. yarısını bile haketmiyor.

her neyse, esas sorun şu ki ben bu adamı nasıl işten çıkaracağım? işten çıkarmak zaten zor bir şey, bir de kendisini de seviyorum. yani dükkana faydalı olamıyor. iş konusunda yanımda istemiyorum ama onu kırmak da istemiyorum.


 
soru resmi açıdan nasıl bir işlem yapılacak mı? yoksa işe yaramadığı ve hatta işe gelmediği halde işten çıkarma konuşmasını nasıl yapacağım mı?

durum böyleyse benim personelim olsa bir dakika düşünmem ve yarın gelme güle güle, der gönderirim. hiç uzatmaya bile gerek yok.
  • scudman1  (26.10.20 16:01:49) 
@scudman1 sorun ikincisi


  • isimsiz uye  (26.10.20 16:03:07) 
Hayır kurumu işletmiyorsan maalesef bu şartlar altında seni daha fazla çalıştıramam diyeceksin.

Bir şans daha ister ve işine tutunur belki ama pek sanmıyorum tutunacağını. Tabii ki sen tanıyorsun adamı, konuş bakalım bi önce.
  • chicha_v2  (26.10.20 16:10:02) 
uyardiniz mi? uyarmadiysaniz basina gelecekleri de belirterek uyarin, tekrarladigi durumda basina ne gelecegini bildiginden kendi hatasi oldugunu daha net anlar, aptal degilse kirilmaz. kirilirsa da yapacak bir sey yok o saatten sonra. muhim olan uyarmak yani bence.


  • lemmiwinks  (26.10.20 16:11:32) 
ya zaten ekonomi berbat, canla başla çalışacak binlerce insan işsiz. uyarın, devam ederse direkt çıkarın bence.


  • rose parks  (26.10.20 16:14:51) 
iki üç kere tutanak tut ve savunmasını iste yazılı olarak. işe gelmediği veya geç geldiği tarihleri şahitler ile tutanağa yaz.

seni ciddiye almıyor olabilir.
  • duyurukullanıcısı  (26.10.20 16:33:05) 
Önce bir uyarın bence de. İşini önemsiyorsa toparlamaya çalışacaktır. Çünkü pandemi sürecinde yeni iş bulmak da kolay değil


  • nuevo  (26.10.20 16:38:49) 
durumu izah et. kafanı toplamak için sana 20 gün ücretsiz izin veriyorum. kendi toparla öyle gel devam et işine de. Eşşek değilse durumu anlar zaten. 20 gün sonrada istifa dilekçesini al elinden gönder.

20 gün çalışmadan duracak hali yok. başka yerde çalışırsada senin gönderme hakkın doğuyor. yani işten çıkarmak yasaklandı ama daha beterine izin verdiler. "ücretsiz izin"
  • paudi  (26.10.20 16:45:17) 
daha önceden uyardık. "birkaç gün dinlen, kafanı düzeltince gel" dedik. 3 gün sonra çıkıp geldi haber vermeden. hala aynı...


  • isimsiz uye  (26.10.20 18:04:01) 
tekrar "acil işim çıktı gelemeyeceğim" falan derse "bundan sonrada hiç zahmet etme gelmek için" deyin, sebebini sorarsa anlatırsınız sebeplerinizi.


  • amour fou  (26.10.20 19:03:42) 
Madem sevdiğiniz bir insan, o zaman yalnız kalacağınız bir ortamda oturun konuşun, bir sıkıntısı, derdi mi var, belki yardımcı olabileceğiniz birşey vardır, belki hastası var, belki yakınını kaybetti. Yine de konuşmazsa işi aksatmasının yarattığı sıkıntıları gündeme getirirsiniz.


  • mikro patlama  (26.10.20 19:30:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.