[]

Covid 19 bina karantina hakkında soru

Arkadaşlar selam,

Ailemin oturduğu binada 2-3 evde korona çıkmış ve saklamışlar(bu kısmına şaşırmıyorum artık)
Bizimkiler mevzuyu öğrendikten sonra evde kalmalarını istedim fakat benim bildiğim eskiden karantina ekipleri gelip binayı tarıyor, test yapıyordu. Şuan sadece ilçe belediyeden binayı dezenfekte ederiz cevabı aldık. 184 zaten böyle bir ekip çağırmak veya bilgilendirmek ile ilgili değil, daha çok bilgilendirme hattı gibi.
Sizlerin bir tecrübesi var mı konu ile ilgili? Artık ekip gelmiyor mu?

Sağolun

 
Anneannemin apartmanda böyle bir vaka yaşandı kimseye test yapılmadı. Dediğiniz gibi talep ile bina dezenfekte edildi

Baldızım pozitif apartmanda kimseye test yapılmadı onu bırak aynı evde yaşayan anne babaya bile test yapılmadı sadece 15 gün evde kalın uyarısı yapıldı.

ekip aynı hane içersinde pozitif varsa sadece o haneye gelip bilgilendirme yapıyor semptom yoksa test yapılmıyor.
  • joehigashi  (26.10.20 13:58:35 ~ 13:59:43) 
İlk zamanlar binayı karantinaya alıyorlardı ama şimdi saldım çayıra modundalar. İlçe sağlık müdürlüğü ile görüşebilirsiniz


  • cemallamec  (26.10.20 14:05:29) 
Bina karantinası diye bir şey yok şu anda. Hane bazında çalışıyorlar. Sizin zaten herhangi bir dairede pozitif varmış gibi önlem almanız lazımdı, binada gelince kimseye haber vermiyorlar çünkü, çok doğal olarak insanlar da gizliyorlar durumlarını.


  • roket adam  (26.10.20 14:06:20) 
saklamak değil de özellikle haber verme gereği duymamışlardır diyelim. eşim ve ben de karantinada kaldık ama kimseye bi şey söylemedik. 40 dairelik binadan ya da site içinden bize de herhangi bir bilgi gelmedi şimdiye kadar. beklentimiz de olmadı zaten.

şu an aynı evde yaşayan temaslılara dahi belirtisi olmadığı sürece test yapılmıyor. koca bine ile kimse ilgilenmez. herkes kendi önlemini kendi alsın.
  • elorelia  (26.10.20 15:33:39) 
Saklamak bana da ilginç geldi. Yani şöyle bizde 4 dairelik bir apartmandayız hasta olduğumuzda kimseye söylemedik. 14+6 gün evden çıkmadık, sonra kaldığımız yerden devam. O süreçte sadece filyasyon ekibi geldi telefona gelen kodu alıp gitti. Ne polis geldi ne bekçi. Bazı yerlerde daireye yazı filan asıyorlarmış onu da yapmadılar.

Birkaç duyuruda görüyorum da, bizim bunu komşulara söylememiz mi gerekiyordu ?
Eee zaten hastaydık ailecek komşunun kapısını çalıp biz covid olduk mu demeliyiz?
Ayıp mı oldu ?
  • infernalcadre  (26.10.20 16:40:10) 
Teşekkürler cevaplar için öncelikle. Anlaşılan karantina olayı tamamen bitmiş, umarım bizimkilere de bulaşmaz.
Saklamak mevzuuna da gelince ben hiçbir şekilde doğru bulmuyorum. Bizim toplumumuzda burada örneğini verdiğiniz gibi kaç kişi hassas sizce bu konuda? insanlar korona olduğunu saklayıp sağa sola bunu bulaştırmakta sorun görmüyorlar. apartman içerisinde dışarı çıksanız ve dış kapıyı elleseniz bile bulaştırabilirsiiniz diğer insanlara. Ben doğru bulmuyorum saklamayı.
Fransa’da bir arkadaşımızın binasında bir kişi olmuş ve kapısına yazmış ben korodayım önlem alın diye. Buna bizim insanımızın yaklaşımına hiç şaşırmıyorum fakat konuyu dağıtmanın anlamı yok.
Sağolun
  • tyhjyys  (26.10.20 20:55:45) 
üstteki insanlar beni gerçekten korkuttu şu anda. adam aynı apartmanda ve korona olduğumu neden komşularıma söylemek zorundayım??! diyip bunu normalleştirmiş kafasında. aynı yaşam alanını paylaştığınız için olabilir mi sayın komşu. kötü günler daha da yakın valla bu devirde kimseye güvenmeyin.


  • makarnavodka  (26.10.20 21:15:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.