[]

avukatların mahkeme sonucundaki ödenmek zorunda olan ücreti nasıl

hesaplanır? bu konuda kafam çok karışık bilgim eksik daha doğrusu. bir duyduğuma göre para konusu olan davalarda dosya ücretinin %10 u avukata vekalet ücreti olarak ödenmek zorunda. ancak biz kazanırsak bunu karşı taraf mı ödeyecek yoksa biz mi ödeyeceğiz? eğer biz kaybedersek hem karşı tarafın hem kendi avukatımızın ücretini mi ödeyeceğiz? bilen birileri beni aydınlatabilirse çok sevinirim.

souruyu sormama sebep olan ve merak edenler için kısa özet (yukarıdaki sorunun cevabını bilenler ve olayı merak etmeyenler bu kısmı es geçebilir.) zira dosya konusu 600 bin tl yi bulan bir davamız var. davayı ilk açan avukat akrabamızdı ilk dilekçeyi vs o hazırladı ancak sonradan çok ilgisiz davrandı ilk duruşmaya bile gelmedi ortağını yolladı ayrıca kişisel problemlerinden dolayı kafası çok karışık ve başka diğer mevzulardan dolayı biz başka bir avukat daha bulduk ve ilk avukatın da rızasını alarak bu 2. avukat da müdahil oldu davaya ancak şimdi mahkeme sonucunda biz kazanırsak her 2 avukata da ücret mi ödemek zorunda kalacağız? bulduğumuz 2. avukat ile ücret konusunu netleştirdik ama ilk akrabamız olan avukat geçiştirmişti ücret konusunu. şimdi davayı kazanmamız durumunda yasal olarak ilk avukata da ücret ödemek zorunda mı kalacağız?


 
vekalet ücreti konusu davasına göre değişir. 600.000,00 TL üzerinden dava kabul edilirse 47.050,00 TL vekalet ücreti çıkar. avukatın bu ücreti davalıdan alacak, sana vermeyecek. birde sen kendini avukatla temsil ettirdiğin için avukatınla kendi aranda konuştuğun bir ücret vardır. onu da ayrı olarak ödeyeceksin.

aynı dosya için 2 farklı avukat ile temsil edildiğin için yine davanın kabulü halinde bu iki avukat vekalet ücreti hususunda döğüşebilir. ilk avukat senden 47.050,00 TL'yi isteyebilir.
  • rahmi pinkfloydoglu  (26.10.20 12:50:15 ~ 12:51:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.