[]

Maltepe İlçe Sağlığı Müdürlüğü

Arkadaşlar yarın burada covid testine gireceğim askere gideceğim için. Çok uzun süre sıra bekler miyim? Erken gitmek daha mı iyi? Orada genelde covid şüphesi olanlar teste girdiği için orası virüs kaynıyordur, kendimi nasıl koruyabilirim?




 
hocam ben sorunuza tam olarak yanıt olmamakla birlikte ağustos ayında askerlik şubesinde karşılaştığım bir manzarayı aktarmak isterim:
bi evrak için askerlik şubesine yolum düştüğü gün aslında ağustos ayının teslim olma günüymüş, oradayken öğrendim. covid test sonucu sisteme girilmemiş, bu nedenle sevk belgesi alamamış, haliyle teslim olamamış yüzlerce kişi vardı askerlik şubesi önünde. kendileriyle konuştuğumda test için tanınan üç günlük aralıkta ya son güne bıraktıklarını ya da ikincisi gün aldıklarını (ya da ilk gün gittiklerinde çok yoğun olduğunu), e-devlet'te bu süre tanınsa da test sonuçlarının sisteme girilemediğini öğrendim. özellikle yedek subay ve astsubaylar için oldukça yıkıcı olduğuna tanıklık ettim. türkiye'nin dört bi yerinden ankara'ya teslim olucam diye geliyosun, sevk belgeni alamamışsın ama orada hallederim henüz düşmedi sisteme diye düşünüyorsun, kimisinin eline kına yakmışlar kimisine uğurlama yapmışlar kimisi işten ayrılmış vs vs.

Özetle,
şimdi anketi doldurduysan yarın doğruca erkenden git, iki kat maske tak, testini ol. Testi özellikle askerlik için aldığını belirt, tüpün altında ASAL yazdığını kontrol et.

hayırlı tezkereler.
  • üşüdüm üstümü örtsene hande  (26.10.20 02:42:30) 
@üşüdüm

Öncelikle cevabın için çok teşekkür ederim. Anlattığın tarz bir durum olabileceğini tahmin ettiğim için 1. gün yani yarın testi yaptırmaya gideceğim.
  • marowak  (26.10.20 02:49:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.