[]

Freelance iş yapanlar (yazılım)

Merhaba öncelikle iyi pazarlar diliyorum :)
Sorum şu; Freelance çalışan yazılımcılar normal maaşının yüzde kaçını kazanıyor?
Son olarak, Çin ve Hindistanlı yazılımcılardan iş alamıyorum diyen çok kişi var siz ne düşünüyorsunuz?


 
1-2 katına kadar cikabiliyor maasimin.


  • pass  (25.10.20 23:16:44 ~ 23:17:02) 
hocam freelance iş 1 hafta da sürebilir 3 ayda, dolayısıyla kıyas yapmak zor sanki biraz.


  • ayin yazari  (26.10.20 00:03:22 ~ 00:03:34) 
Doğru diyorsunuz fakat kazanç / kaç ay sürdüğü gibi bir yuvarlak bir hesap yapabiliriz.


  • mcgrain  (26.10.20 00:32:59) 
Maaşı geçmiyor çünkü o kadar saat çalışmıyorum :) ama aldığım maaşın 1,5 katı kadar ücret istiyorum saatlik. Her hafta 10 saat çalışırsam maaşımın 2 buçukta 1'ini kazanıyorum demek oluyor bu da.

Çinlileri bilmiyorum ama yazılım genellikle "yaptırdım bitti" işi değil, sürekli güncellemek vs. gerekiyor. O yüzden hem teknik hem de etik olarak iyi birini bulmak şart. Hintlilerin genelde iki alanda da sorunları oluyor, Türkler de çok çok iyi sayılmaz gerçi. İş bulamamaları normal o yüzden.
  • plutongezegendegilmi  (26.10.20 12:21:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.