[]

ipini koparan solunum cihazı üretiyordu 5 ay önce, ne oldu o iş ?

nisan mayıs aylarında hem türkiyede hem dünyada araba fabrikaları, beyaz eşya fabrikaları deli gibi solunum cihazı üretme işine girmişti.
türkiyede prototipler çıkmıştı.
abd ford ayda 20-30 bin kapasitesine ulaşmayı planlıyordu.
5 aydır ne türkiyeden ne dünyadan bu konuda hiçbir haber çıkmadı.
google'da türkçe araştırdım, yeni bir haberde bulamadım.
türkiyede mesela solunum cihazı sayısı 5 ay öncesine göre ne kadar arttı ?
dünyada ne kadar arttı ?

 
böyle bir sayım olduğunu sanmıyorum. pandemi başında dikkat çekmek isteyen firmaların girişimi. ford özellikle böyle şeylere bayılıyor. vw emisyon skandalına karışınca ford kendi sitesinden "bizim araçlarımızın emisyon değerlerinde yanlışlık olmaz" tarzında bir yazı yayınlamıştı. bunlar hep reklam.


  • himmet dayi  (25.10.20 22:16:55) 
medikal sektöründe gördüğüm solunum cihazi maske üretmek gibi basit bir olay değil. diyen firmaların büyük bir kısmı üretmeyeceklerini biliyordu reklam göz boyama amaçlı dediler.


  • belkider  (26.10.20 01:43:56) 
Tamamen mantık yürütüyorum;

sürekli sarf olan ve yerine yenisi konması gereken bir şey değil bu cihaz. Hani maske gibi değil kullan at yenisini tak.

Atıyorum geçen sene ülkedeki solunum cihazı sayısı 15 bindi, normal şartlarda bu cihaza ihtiyaç duyacak hasta sayısı ortalamsına fazlasıyla yetecek bir sayı bu diyelim.

Covid-19 ile bu cihaza ihtiyaç duyan hasta sayısı aniden arttı ve 25 bin oldu diyelim, açık 10 bindi ve bu açık üretilen yeni cihazlarla kapatılmıştır.

Cihaza ihtiyaç duyan hasta sayısı da sürekli artmıyordur, iyileşenler ve hayatını kaybedenlerin yerine yeni hastalar geliyor ve ortalama sayı aşağı yukarı aynı kalıyordur herhalde.

Bu her ülke için böyle olmalı sanırım, yani ilk başta acilen cihazlara ihtiyaç oldu ama temin edildikten sonra bu ihtiyaç kalmadı, sürekli olan bir yeni üretime gerek yoktur herhalde.
  • John Bloor  (26.10.20 11:07:13) 
birkaç girişim var, Arçelik üretmeye devam ediyor. Dünyanın bir çok yerine ihraç ediyor.
Tam sayıları bilmiyorum.

  • burfak  (26.10.20 12:09:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.