[]

anestezi bayılmak

aşağıdaki duyuruyu görünce aklıma geldi. antestezide bayılma nasıl oluyor? yapılan işlemin bayıtlmama ihtimali var mı? bayıldığınız zaman nasıl oluyor? uykuya dalmış gibi mi?




 
"yapılan işlemin bayıtlmama ihtimali var mı?"
bununla ilgili bir film vardı. hatta ameliyata girmeden önce izlemiştim :)
anlık birşey. uyku gibi değil. benim durumumda, o maskeyi hafifçe yüzümün üstünde geçirince gözüm falan kaymıştı. en son onu hatırlıyorsun zaten. damardan verilen ilaçlarla da güçlendiriliyor olabilir.
  • sutlu nescafe  (25.10.20 16:48:59) 
maskeyi takınca etkisi hızlı mı oldu? uykun gelmiş gibi miydi?


  • black mamba  (25.10.20 16:52:06) 
Uyumuş gibiydim ben. En son anestezi verildiğini hatırlıyorum, 1 dakikadan kısa süre içinde de uyudum.
Normal uykudan tek farkı normaldeuykuya dalarken hissettiğimiz o "uykuyla uyanık arasi" halin olmaması. Keskin bir şekilde dalıyorsun.

  • Benyinegulerim  (25.10.20 16:57:17 ~ 16:59:18) 
ben ilkokul 1'deyken veya daha küçükken dişçiden korkuyordum, en sonunda genel anestezi yapmak zorunda kaldılar.

popomdan bir iğne ve pat diye uyumuştum, halen aklımda :)
  • passion rules the game  (25.10.20 17:00:42) 
uyku gibi değil. uyku bukadar çabuk ve birdenbire olan bir şey değil.


  • sutlu nescafe  (25.10.20 17:09:54) 
uykuya daldığında uyuyup uyandığını anlarsın, aradaki zaman farkını hissedersin. bunda ise şöyle kaldığın yerdesindir zaman kavramı yok, hiç uyumamışsın gibi açıyosun gözünü. e şimdi bayıltıyorlardı daha oha ne ara uyanım demişim, arada 8 saat vardı :)

bayılma işleminde de koluma bi iğne yaptılar 10 a kadar say dediler 4 5 derken gittim sanırım.
  • rayde  (25.10.20 18:50:08 ~ 18:50:43) 
aniden oluyor. hakikaten sayıları geri saymışlardı.
kalkınca çok pis, hatırlamıyorsun.
uykuya bazen o şekilde dalabiliyorum aniden, o yüzden kast ettiğin şeyi bilemiyorum.
  • janderzel zartanyan  (25.10.20 19:36:43) 
maskeyi bana taktilar, "derin derin nefes al" dediler..
tabii ben de 7 yasindayim, saf gibi olumune içime çekiyorum hahaha
sonra gözümü açtigimda, etrafi yargilamakla birlikte, çükümde bir aci...
bayildigini kesinlikle hissetmiyosun. ve aradaki zamani da farketmiyosun.
ayiktiginda "beni ne ara buraya getirdiler" hissi
  • yarey  (25.10.20 20:38:41) 
saniyeler içinde gidiveriyorsun. Bana damar yolundan vermişlerdi ilacı, 10'a kadar say diyorlar aynı zamanda. Koldan bir soğukluk geliyor omzuna doğru zaten 4-5 demeden şalter kapanıyor. Sonrasında ayılınca hurda gibiydim.


  • reactionic  (25.10.20 21:02:50) 
genelde anestezi doktoru uykuya geçiş halinizi kontrol etmek amaçlı sizi konuşturuyor, bir süre sonra konuşmalarınız yavaşlıyor sarhoş gibi oluyorsunuz ve yavaş yavaş uyuşuyorsunuz. sonrası uyku hali. gerisi uyanırken, o kısımda uyanmak zor olabiliyor yine aynı şekilde uyanmanız için sizinle konuşan doktorlar eşliğinde ayıltılıyorsunuz.


  • apurucikipi  (25.10.20 21:13:16) 
ben 10 saniyede filan gitmiştim sanırım, bayılma anına dair hiçbir şey hatırlamıyorum asla.

uyanma anı daha ilginçti benim için. hemşire yüksek sesle bana seslenip beni uyandırmaya çalışıyordu. nefes alın filan diyordu yüksek sesle. ilk başta çok derinden duyuyorsun, rüya gibi geliyordu anlamlandıramadım. sonra hasiktir noluyor lan diyip şaşkın bir şekilde uyandığımı hatırlıyorum. ama zor kendime geldim.
  • king lizard  (25.10.20 21:21:14) 
ben de ne göz kayması ne de kararması oldu, direk film koptu bende:) iki kez ameliyat oldum şimdiye kadar. annem oldu bu yaz. o gözlerinin karardığını söyledi.


  • nothing in my way  (25.10.20 21:47:44 ~ 21:50:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.