[]

Okullardaki Tüm Sınıf Kademelerinin Eğitim-Öğretime Açılması Hk.

2 ay önce de sordum herkes açılmalı demişti.

Ve o duyurudan sonra da kısmi olarak açıldı, bazı sınıflar okula giderken, bazıları gitmiyordu, ve gidenler için okul günleri dönüşümlü idi. Şimdi ise haberlerde gördüğüm kadarıyla tamamen açılıyor. 23 Kasım’da.

Bu arada vaka sayıları ile ilgili şeffaflık tartışmaları oldu vs.

Durumu özetlemek gerekirse: Bazı okullardaki sınıfların 50 kişilik olduğunu, bazı büyük okulların mevcudunun 1000den fazla olduğunu, 100’den fazla öğretmenin olduğu, bunların çoğunun toplu taşıma ile ulaştığını, bazı okulların ısınma ihtiyaçlarının sınıftaki ev tipi bir klima ile sağlandığı düşünüldüğünde; okulların açılması size mantıklı geliyor mu?

Düşüncelerinizi merak ediyorum buyrun serbest kürsü.

 
okullar başladığından beri gün 2-3 temaslı öğrenci bildiriliyordu. geçen hafta günde 20nün altına düşmedi bu sayı. ayrıca 3 öğretmenimiz covid oldu bu hafta içersinde. iyi durumdalar ama çember daralıyor.


  • dedim ben sana  (25.10.20 15:51:06) 
mantıklı mı? sence mantığa göre mi hareket ediyorlar? en başından beri attıkları hiçbir adımda mantık yoktu zaten. bundan sonra da olmayacak.


  • black mamba  (25.10.20 16:35:24) 
@black lamba, bence başından beri mantıksız zaten ama geçenki duyurumda herkes açılsın diyip duruyordu. bir kez daha nabız yoklamak istedim.

bu sefer açılmalı destekliyorum diyen yok sanırım?
  • jamiro  (25.10.20 18:52:31) 
belki subjektif bir bakış açısı ama gördüğümden yorumlarım.

1. bu cocuklar okula gitmediklerinde de sokak ve parklarda iç içe oynuyorlar. yani mart-nisan dönemi gibi çocuğu sıkı şekilde evde tutan ailesi sayısı muhtemelen az.

2. uzaktan eğitim özellikle ilk-orta dönem öğrencileri için bence uygun değil.

3. sınıf ortamında çocuklar sokaklardan daha sakin ve disipli oluyor genelde.

4. vektörü insan olan virüs salgınını insan olarak sokağa çıkmayarak bitiremezsiniz. bu ne maddi ne de manevi olarak mümkün değil. en temel bir bitişi tarihi olmaması. bunu sadece tr için de demiyorum. dünya genelinde durum aynı.

5. tüm bu sebeplerden virusle yaşamaya alışılması gerekiyor. bir aşı çıkarsa alışmak daha kolay olabilir.
  • helenart  (25.10.20 18:57:35) 
açılsın diyenler öğretmenler yatıyor zannedenlerdi. şu anda öğretmenlerin yarısı 5 gün ve 30-35 saat gidiyor okula.


  • ya ben lan neyse  (25.10.20 19:09:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.