[]

erasmus sırasında kaldığım devlet yurdunun depozitomu ödememesi

merhaba,

geçen sene bu zamanlarda fransa'da erasmus yapmış ve fransa'nın kyk'sı olan crous isimli yurtlarında kalmıştım.

girmeden önce, aylık ödediğimiz ücret kadar depozito ödedik. 248 euro. ardından ocak ayında yurttan çıktım. çıkıştan itibaren hemen hemen 1 ay içerisinde depozitoları geri ödüyorlar genelde. arkadaşıma bu süre içerisinde ödediler. fakat araya covid girdi, ardından fransa'da devlet çalışanları genel olarak bir süre çalışmadı, onların da sorumsuzluğu derken, şubat ayında almam gereken depozito resmen hala elime geçmedi.

sürekli mailler atıyor, iletişime geçmeye çalışıyorum ama geri dönüş yapmıyorlar artık. sonrasında erasmus öğrencilerinin sorunlarıyla uğraşan okuduğum okulun birimine yazdım, onlar gayet ilgilendi ama aradan 20 gün geçti yine bir şey yok.

bu paradan ümidimi kesmiş durumdayım fakat ben bunlara dava açsam bi karşılığını alabilir miyim. dava açsam fikri çok hoş ama prosedür nasıl işler hiçbir fikrim yok. nereye başvurulur, dava açıcam diye bana daha fazla para ödeme şeklinde mi döner bilemedim, sonuçta hala öğrenciyim.

bu noktaya kadar okuduğunuz için teşekkürler, crous pişmanlıktır.

 
fransız dallamalığı olabilir. ne yanıt verdiler peki onu da iletseniz. yani ne dediler ilk etapta.


  • anti-kahraman  (25.10.20 15:46:02) 
yurttan ayrıldığım süre boyunca sürekli parayı ödeyeceklerini söylediler. yani şubat ayından geçtiğimiz eylül'e kadar hep göndericez, göndericez dediler. ben sık sık mail atınca da artık cevap vermemeye başladılar.

okulumla iletişime geçince onlar küçük de olsa bi açıklama da bulundular. fransadayken ödememi yaptığım karta parayı yatırmış eşşekler. ee ben ülkeye geri dönünce o kartı kapattım tabii ki. okulum yurtla iletişime geçtiğini, önümüzdeki 15 gün içinde paranın yatırılacağını söyledi ama 25 gün falan geçti bile. orta hala para yok.

ve göndereceklerine dair umudum da yok ama şu dava etme olayı eğer fazla paraya maal olmazsa suratlarında patlamalı da sonuçlanacaksa arkasından gitmek isterim. hakkım olan parayı ödemediler sonuçta.
  • michonne  (25.10.20 15:57:26) 
Fransa’da Erasmus yaptım 2015 yılında ve sizin gibi crous’da kalıp 248 euro da depozito vermiştim. 1 ay içerisinde Fransa’daki bankama yatırdılar depozitoyu, hem de fazla yatırdılar. Daha sonra mail atarak fazlasını geri istemişlerdi ben de gönderme masraflarını keserek ödemiştim. Bu tarz durumlarda paranın üstüne isteseler de yatamazlar zannımca. Fransa’dan birine arattırın, ya da üst yöneticilere ulaşmaya çalışın, belki bu şekilde bir dönüş alabilirsiniz. Zira ben de 1 ay kadar önce Abd’deki depozitomu ödemeyen şirketten parayı alabilmek için böyle bir yol izledim. Üst yöneticilere ulaşınca işler biraz daha hızlandı ve çözüldü. Bulabildiğiniz herkese mail atın, belediye, polis vs. en azından yönlendirirler. Kolay gelsin


  • but that was just a dream  (25.10.20 17:08:46) 
önce parayı bankadan almaları gerekecek sanırım oda eksta birkaç yazışma demek olur. siz işin peşini bırakmayın öderler mutlaka.


  • anti-kahraman  (26.10.20 14:53:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.