[]

bana şu gümrük meselesini anlatır mısınız?

merhaba, daha önce 2 kez uçakla yurtdışından türkiye'ye geldim elimi kolumu sallayarak girdim ülkeye.
şimdi diyelim hem sırt çantası hem de uçağa binerken verdiğimiz bavulla yurda giriş yapıyoruz. gümrük meselesi hangi aşamada oluyor?

örnek vermek adına diyelim ki yasal sınırı 3er karton olan sigarayı hem bavula koymuşuz hem de yanımızda uçağa bindiğimiz sırt çantasında var. tam olarak nasıl "hop kardeşim 6 karton sigarayla girmek yasak" deniyor?

not: yeni havalimanından ülkeye giriş yapılacak.

 
Sabiha gokcende bellona yazisini gormeden once. Yani bavulu falan aldin, pasaporttan falan gectin, anana babana tam kavusucan o kapidan once diye hatirliyorum. Yenisinde de ordadir


  • fakyoras  (25.10.20 00:15:58 ~ 00:16:09) 
Bu denetimler sürekli olmuyor. Kendi deneyimlerimi söyleyecek olursam 10 uçuşta 2 kere falan kontrol ettiler en fazla. Aynen fakyorasın söylediği gibi valizleri aldıktan sonra dışarı açılan kapıdan hemen önce olur kontrol noktası. Oralarda x-ray cihazı görürsünüz zaten. Bazen denetim olsa bile herkesi çevirmiyorlar, gözlerine kestirdiklerini denetliyorlar. Şans işi biraz.


  • tss  (25.10.20 00:32:23) 
havacilik sektorunun icinden bir kimse olarak cevaplayayim.

o valiz sana ulasmadan once, chute alti dedigimiz bolgede (ucaktan indirilip bagaj atim noktasina geldiginde) tekrar bir xray taramasindan geciyor, bu bolgede gumruk muhafaza memurlari da bulunuyor. yani sen aslinda bagajimda 10 sise litrelik viski ile gectim, kimse cevirmedi diye sevindigin durumda dahi, valizin goruntulemeye girmis oluyor. senin yasal olarak bagaj icerigini beyan etmek ile yukumlusun. sirt cantasi icerigini kontrol etmek icin durdurabilirler, yasal haklaridir. islem yapip yapmamak kendi bilecekleri istir. mevzuat disi bir durum olustugunda urunlere el koyup seni bir daha yapma diye uyarip gonderebilirler de, hakkinda kacakcilik yapmaktan islem de yapabilirler. yukaridaki arkadasin yazdigi gibi sans isi degil, asagidan su tipte su renkte bir valiz var, sahibini cevirin derlese cevirirler.

ha neye istinaden seni cikis sirasinda cevirirler, islem yaparlar onu bilemem. bir gumruk muhafaza memuru varsa cevaplar.
  • soppy cunt  (25.10.20 00:54:51 ~ 01:07:01) 
ben birkaç kez denk geldim çevirmeye. bazen kafalarına göre aradan seçiyorlar gel abicim sen sen diye. tam karşılayanların oraya çıkacakken xray'den geçiyorsun. bazen de komple alıyorlar herkes buradan geçicek diye. öyle geçiyorsun. fazla bir şey görürlerse orda da kafalarına göre muhatap oluyorsun. ben yurtdışından aldığım duty free içkiyi inince bagajımı aldıktan sonra bagajıma koymuştum, istanbulda'da aldıklarım elimde poşetle geçtim xray'den. hayırdır birader demediler geçtim gittim ama diyebilirlerdi de. riks nedir, riks budur meselesi yani.


  • do you remember me  (25.10.20 01:05:40) 
Benim deneyimlerime gore yaninda tasidigin kabin bagajindan cevirilmen tamamen sans isi. Soppy cunt teknik bilgi vermis dogrudur. Kabin bagajin xray girmiyor ama en son cikis noktasinda gumruk memurlari bekliyor ve bence kafalarina gore ceviriyorlar. Gunluk kotolari olabilir, bir gunde su kadar kontrol edildi gibi. Kendi deneyimim, kabin bagajinda 6 tane iphone, 3 tane gopor getirmisligim var. yakalanirsam kesin islem yapilirdi ama yakalanmadim. Yakalanabilirdim ama. Ya da bagaja versem, gumruk memuru ahmet xrayde durdurup islem yapardi mehmet yapmayabilirdi. Ya da 20 iphone olsa bagajda kesin yaparlardi. Yani biraz bokunh cikarmamak lazim. Kolay kolay 2 karton sigaraya kimse bisey demez ama 20 kutu sigaraya derler gibi


  • oscar  (25.10.20 02:02:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.