[]

Istanbul - Izmir yoluna verilen para

Sizce parasina degiyor mu? Yaklasik 300 tl tutuyor galiba.(300 tl yol mu olur ya, ucakla gitsen daha uygun)

Yolu 3 saat azaltiyor ve yaklasik 200km daha az. Benim arac da 120 tl az yakit demek.

Kisiden kisiye gore degisir biliyorum, sizin fikrinizi merak ettim.

 
Süre sıkıntısı olan kişiler, şirketler için vs. bulunmaz nimet.

Kişisel kullanım için çok pahalı israf.
  • westblack  (24.10.20 21:16:53) 
sayi ciddi anlamda fazla. hakveriyorum. acil isim yoksa kullanmiyorum. varsa yabusduruyorun.


  • turbo sadık  (24.10.20 21:26:09) 
aşırı pahalı ama aşırı da konforlu. ayrıca eski yolda çok fazla denetim var, ceza yeme ihtimali yüksek oluyor. yeni yolu protesto için bayramda eski yoldan gittim, hem yolum uzadı hem de o kadar dikkat etmeme rağmen ceza yedim. fiyat olarak aynıya geldi bu yüzden, 2-3 saat yolu uzattığımla ve yorulduğumla kaldım. bir daha kolay kolay eski yoldan gitmem.


  • surprise  (24.10.20 21:33:19) 
ücreti çok ama işi acele olanlar için falan verilir. yazın bir işim oldu izmir otobanından basıp gittim, dönüşte ağır ağır geze geze gideyim otobana girmeden dedim. balıkesir tarafında hız sınırının 70 olduğu bir yerde 90'la radara girmişim otobana girmeden ücretini ödemiş gibi oldum. ceza yemeseydim sorun yoktu güzel geçti yolculuk ama o parayı ödeyince boşu boşuna yolu uzatmış gibi hissettim.


  • hadsafhada  (24.10.20 21:34:13 ~ 21:38:05) 
3 saat ve 200 km dediğine göre osmangazi köprüsünü de hariç tutuyorsun beleş yol için.

bence köprüyü geçip bursa'dan sonra beleş yola geçmek daha mantıklı. bursa - izmir arası 3 saat kadar sürüyor zaten. 3 saatlik yol için otobana ekstra 150 lira vermek bana mantıklı gelmiyor. sadece bayramda falan kullanırım. en son normal zamanda eski yol + osmangazi köprüsünü kullandım. zaten bölünmüş yolda hız sınırı 110 km/sa. otobanda da 120 km/sa. Otobanda 180 ile gitmiyorsan zaten o parayı vermenin hiç mantığı yok bence.
  • himmet dayi  (24.10.20 21:53:38) 
şirketten istanbula 2 veya 3 kişi gideceksek hem daha rahat oluyor, hem de daha ekonomik. yolda kimse araba kullanırken yorulmuyorda yol rahat olduğu için. böylece istanbula enerjimiz yerinde ulaşıp hemen işlere koyulabiliyoruz.

yalnız gittiğimde de tek kişi araç kullandığım için dikkatimin en az dağılacağı yol olarak yeni yolu seçiyorum, daha az yoruluyorum.

yani bu açılardan bakarsak değiyor.
  • Phoebe  (24.10.20 23:17:59 ~ 23:19:10) 
Tatile giderken o yoldan gidip dönerken yaw bu defa vermeyelim o kadar para diyerek uzun yoldan gelmiş ve hem ceza yemiş hem de üstüne üstlük kaza yapıp arabası pert olmuş birisi olarak bildiriyorum, evet verilir (miş).


  • va  (25.10.20 12:32:44) 
Osmangazi diyorsak kesinlikle değiyor, ama izmir otobanını artık kullanmamaya çalışıyorum. Hem çok hız yapıyorum, çok daha tehlikeli ve stresli gidiyorum, hem hız yaptığım için çok benzin harcıyorum, hem de arabamı ve kendimi ekstra yoruyorum. Eski yoldan gitmek (ki terrrrtemiz bir yol) çok daha mantıklı, hem de hız sınırını aşmadığın sürece orada kaza yapmak ekstra maharet ister. İki yolda da "eğer hız sınırını aşmayacaksan" üç aşağı beş yukarı aynı süre sürüyor bu arada.

Ama osmangazi şart.
  • roket adam  (25.10.20 21:41:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.