[]

Tavlada vurkaç neden ayıp?

bu da bir taktik değil mi?




 
Delikanlılığa sığmadığı düşünülür :)


  • antihero  (24.10.20 19:19:15) 
ayıp falan değil, oyunun kuralı neyse öyle oynanır. baştan anlaşmak lazım :)


  • exitmusic  (24.10.20 19:40:12) 
Bana hiç ayıp diyen olmadı. Ben de demem.

O zaman okey oynarkende okey çeken yere atsın delikanlıyı bozar diye.
  • ihanet kac kisilik  (24.10.20 19:59:47) 
baştan konuşulmadığı takdirde her şey serbest.
ama içeride (kendi pul toplama alanında) vurup kaçmak ayıptır evet. rakibe saygı denen bir sey var. diğer bölgelerde sıkıntı yok.

  • etna  (24.10.20 20:08:25) 
Oyun kültürü içinde var böyle bir şey. Satrançta da mesela 1950'lerde bir taş feda ediliyorsa taşı almamak ayıp sayılırmış :)


  • himmet dayi  (24.10.20 20:12:10) 
Oyun kurallari haricinde gelistirilen sokak kurallari keko isidir, o kafadaki adamlarla oyun oynamam.


  • pofudukayi  (24.10.20 21:07:41) 
ağlayacaksanız oynamayalım.

ağır tavlacı ailede yetiştim. babam ustaların ustası diyebileceğim bir adamdır. kıran kırana oyunlar izledim, vurkaç yapmak ayıp diye bir şeyi ne duydum ne gördüm.

ne demek lan vurkaç ayıp, vurkaç yasak? tavlanın bir kuralı var. zar ne geldiyse onu oynarsın. vurup kaçmak işine geliyorsa öyle oynarsın. karşıdakine de zar gelir o da oynar. ben de okullar tatil olunca rencide oluyom mesela, zarı sana bile vermeden arka arkaya oynuyor. e iyi o da yasak olsun. üstüne kapı da almasın üzülüyom.

öyle oyun mu olur be? ne gelirse oynarsın. ayıp, kayıp, delikanlılık falan diye kural koymak anca mızıkçı keko işi.

hele kendi evimde rakibin açık pulunu kırıp kendi pulumu da açık bırakmadan kaçabiliyorsam, rakibe ayıp olur diye kaçmayıp keriz gibi niye açık bırakayım ki? he rakibi kıracam, ayıp olmasın diye de açık açık orada bırakıcam öyle mi? babama böyle bir hamle yapıp "ehehe sana ayıp olmasın diye açık bıraktım kaçmadım" desem tavlayı kapatıp gider herhalde, sana böyle mi öğrettim diye.
  • kibritsuyu  (25.10.20 00:04:08 ~ 00:14:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.