[]

Arabama vurup kacan kamyon

Merhaba hukuk ustadlari,

15 Eylulde benzin istasyonunda park halinde bulunan aracima kamyon carpti ve kacti. Polise gittim kameralardan vuran araci tespit ettiler ve sikayatte bulundum. olay savciliga intikal etti. 15 Ekimde savciliktan Kovusturmaya yer olmadigina dair tebligat geldi. Bulundugum yere yeni tasindim kucuk bir ilce iki tane avukat var ikiside kendin yaptir gec ugrasma deyip, davayi kabul etmediler. ne yapmam gerek? Dava acmayip carpip kacanin yanina kar kalmasina razi mi olayim? Dava acmak istersem hangi mahkemeye dava acmam gerek? Hukuki prosedur nedir?

Saygilarimla

 
Vurkaç olayında dedigin gibi iş savcılığa kalır. Bana da olmuştu beş sene önce 500 tl harcayıp dava açmam gerekiyordu, o parayı vermedim. 500 tl dava açma parası, arabayı da yaptırıp faturasını dava dosyasına koyuyorsunuz. Bir sekilde dava baslarsa ve bir şekilde sonuclanırsa (türkiye burası) kazadaki payınız hesaplanır, jarşı taraftan masrafı alırsınız, ama hiç kolay sanmayın. Arabayı zaten yaptıracaksınız.


  • rezilrusfaadam  (24.10.20 17:57:50) 
kasko varsa, durumu bildir. onlar gerisini halleder. kasko yoksa uzun iş.


  • helenart  (24.10.20 18:28:45) 
iki hafta dolmadi henuz


  • hizari  (24.10.20 18:40:11) 
yanına kar kalmasın, x yerden gelen savcılık için "x nöbetçi sulh ceza mahkemesine" başlıklı kyok kararına itiraz dilekçesi yazacaksınız. internette örnek dilekçeler var. olayı ayrıntılarıyla anlatın. bu işlem için para vermenize gerek yok. bedave.

bu işlem sonunda size bir para vs. gelmez ama, maddi zararınız için hukuk yoluna gitmeniz lazım. orası paralı yoldur ancak zararınızı ancak bu şekilde giderebilirsiniz.
  • trajikomix  (24.10.20 21:08:33) 
savcının kararı doğru.
burada kamyoncu mala zarar verme suçundan yargılanır ve beraat eder, savcı da yargılanmasın demiş.
mala zarar verme suçu kasten işlenen suçlardandır, adam senin arabana kasten çarpmamışsa ceza almaz. çarptıktan sonra kaçması da kasıtlı olarak çarptığı anlamına gelmez.

adamın plakası vs tespit edilmiş, kaskon yoksa kamyonun zorunlu trafik sigortasına başvurup, aracını sigorta şirketine tamir ettireceksin. sonra da sigorta şirketi, olay yerini terk ettiği için sana ödediği parayı kamyoncudan geri isteyecek.
kmayonun trafik sigortası yoksa, aracını kendin yaptırıp sonra da kamyon sahibine dava açacak ve kazadan doğan tüm zararını ondan talep edeceksin.

kyok kararına itiraz edip boşa zaman harcama, bir an önce karşı tarafın sigortasından arabanı yaptırmaya çalış.
  • de jure  (24.10.20 23:24:02 ~ 23:25:13) 
Kaskon var mı? Normalde kaskona gider yaptırırsın hasarı, bu işlerin peşinde de kasko koşar. Kaskon yoksa işin uzun.


  • roket adam  (25.10.20 21:43:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.