[]

ssd sorusu

daha once cok sorulmus ama bir de ben sorayim.

evdeki eski dizüstüne ssd takmak istiyorum.

1. ben takabilir miyim o ssd'yi yoksa serviste mi yaptirmak lazim?
2. ssd'yi takip hdd'yi iptal etmek mi, yoksa ikisini birden kullanmak mi? ikisini birden kullanmak sorun yaratir mi?
3. sadece ssd'yi kullanacaksam hdd'deki verileri nasil aktaracagim?

 
1. Kendin yaparsın youtube'dan modeline göre arat. HDD SSD replacement diye arat. illa ki çıkar.
2. ssd için ekstra slot var ise ikisini kullanmak en iyisi. Ama yoksa da HDD'ye bir aparat alıp onu taşınabilir disk haline getirebilirsin. 256'lık SSD alıp sistemi ona kurarsın, HDD'yi de depolama gibi kullanırsın.
3. SSD'nin boyutu gereği çok lüzumlu olmayan verile HDD'de kalsın. 2. cevapta dediğim gibi bir aparat ile onu taşınabilir yapıp ihtiyaç duyduğunda verilere ulaş. Kurulum için sıfır kurulum öneririm ayarlar, veriler çok elzem değilse. Elzem ise yine SSD HDD clone disk diye arat. Image alıp SDD'ye atıyorsun temel olarak ama detaylarına dikkat etmek lazım.
  • himmet dayi  (23.10.20 00:13:52) 
merhaba,

1- laptop'un altına bakın. eğer hdd ve ram için ayrı bir kapak varsa işiniz çok kolay kendi başınıza yaparsınız. eğer kapak tek parça ise gene altta bir yerde yazan (yukarıdaki yazarın bahsettiği gibi) model numarasından video izleyebilirsin.

2- eski bilgisayarlarda genellikle fazla yuva olmaz, dvd'nin yerine bir parça takarak hdd'yi bunun içine takıp kullanabilir ya da usb 3.0 bir harici hdd kutusu alıp kullanabilirsiniz.
3. soru için: diski klonlayabilirsiniz.

4 te benden olsun. ssd sonrası keşke daha önce yapsaymışım diyeceksiniz.
  • buck rogers  (23.10.20 00:30:02) 
1-Kolaylıkla
2-DVD-Rom varsa ve kullanmıyorsan onu iptal edip oraya harddiski takabilirsin. hard disk yerine de ssd. şunun gibi ürünler var ssd/hdd'yi DVD-rom yerine takmak için.

www.amazon.com.tr
  • barabas  (23.10.20 13:15:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.