[]

Gerçek saf kahve hangisi oluyor?

hiç kahve içmiyorum. geçen almak istedim; granül, çözünebilir, arabic, kavrulmuş, gold... bir sürü şey yazıyor.

en saf hali hangisi? hani çekirdek toplandıktan sonra öğütülsün başka da bir şey yapılmamış olsun. alacağım ama bilemedim.


 
oh, my sweet summer child... :')

Marketten alıyorsan (örn migros) Tchibo'nun Jacobs'un kare prizma şeklinde vakumlu paketleri oluyor üzerinde FİLTRE KAHVE için vb. yazıyor. İşte aradığın bu. Kahve suda çözünebilen bir şey değil. Granül kahve (yani nescafe) çeşitli işlemlerle o hale getiriliyor.

İstersen starbucks'a gidip çekirdek alıp onu çektirebilirsin. Ya da starbucksran herhangi bir pakete elini atarsan o da aynı çekilmiş kahve. Bu dediğim Tchibo'nun kendi mağazaları için de geçerli.

Ben orta halli bir kahveseverim, şimdi fularlı dostlar sana detay verir :)
  • helena  (22.10.20 22:31:22 ~ 22:33:30) 
Kahve çekirdeğini kavurduğunda kimyasal reaksiyona girip aroması tatı aroması ortaya çıkar, kavrulmamış kahvenin bi lezzeti olmaz.


  • angelus  (22.10.20 22:35:29) 
en saf halini neden istiyorsun? bir kere bunu netleştirelim.

kahve kavrulmuş olmalı. onu bir kenara koyuyoruz.

zararlı olmasın falan diyorsan granül kahveler (nescafe gold örneğin) filtre kahveden daha zararlı değil. hatta hazır kahvelerde kafein içeriği daha az olduğu için kontrolsüz şekilde fazla tüketmezsen filtre kahveden daha az zararlı diyebiliriz. en zararlısı da türk kahvesi. erimeyen kahve telvesini filtrelemeyince daha zararlı hale geliyor kahve.

lezzet olarak söylüyorsan filtre kahveyi demlemenin bile onlarca çeşit yöntemi var. hatta çekilmiş kahveyi çekme yöntemi bile kahvenin lezzetini değiştirir. örneğin bıçaklarla keserek çekmek, değirmen gibi taşla öğüten kahve öğütücülere göre daha az lezzet sağlar. kullandığın fitre kağıdından tut demleme aletine kadar her şey fark ettirir. ama o kadar da önemli değil dersen ya bir V60 ya da french press alırsan en ekonomiği olur.
  • himmet dayi  (22.10.20 22:43:26) 
İlla kavrulmamış en saf halini isterim derseniz yeşil kahve var. Hobi olarak evde tavada kavuruyordum ama asıl türk kahvesi şeklinde yeşil kahveyi içiyorlar. Ben beğenmiyorum.

Yeşil kahve dışında, kahveyi kavurduktan sonra ya da granül hale getirince zaten kanserojen hale geliyor. Özellikle fazla kavrulmuşsa. Bu kadar düşünmek bana fazla geliyor ama ben affetmem içerim.
  • jazzabel  (22.10.20 22:58:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.