[]

Whatsapp'dan yazıp sonra silenlere cevap verip vermemek

Merhaba arkadaşlar,

Serbest çevirmenlik yapıyorum. Bazen beraber çalıştığım bürolar, Whatsapp'dan yazıyorlar. Ancak internetim sürekli açık olmadığı için bazen 30 dk- 1 saat sonra görüyorum. İnterneti açınca mesaj bildirimi geliyor, bakıyorum ki mesaj silinmiş. 2-3 defa böyle oldu, bazısında hemen görüyorum ancak telefonun başında bekliyormuşum gibi görünmesin diye hemen açmıyorum, bazen de internet kapalı olduğu için görmüyorum.

Bu arkadaşların gönderdikleri mesajı silmesinin sebebi nedir? Yanlışlıkla mı yazıyorlar yoksa benden cevap alamadıkları için mi? Büronun biri aynı şeyi iki kez yaptı. Ben de onların mesajlarını sildiklerini görünce cevap vermiyorum. Yanlış yazdıysan da geç gördüğüm için iptal olduysa da belirt. Ne diye bütün mesajları silip adamı muallakta bırakıyorsunuz? Bu silme özelliği geldi, işler değişti resmen. Siz de böyle durumlar yaşıyor musunuz? Gönderdiğiniz mesajları siliyor musunuz? Silinen mesajlara cevap veriyor musunuz? Sildiğiniz mesajlara cevap verilmesini istiyor musunuz? Kafamda deli sorular. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim. Teşekkür ederim.

 
bir sürü insanla diyalog halindelerse yanlışlıkla ona buna yazacakları şeyi başkasına yazmış olabilirler whatsapp web kullanırken benim de başıma geliyor bazen, ne yazdıklarını sildiklerini merak etmem de çok takacak duruma gelirsem android telefonumdaki karşı tarafın whatsapp'ın silme özelliğini deaktif eden araçlarına başvururum.


  • nahtoderfahrung  (22.10.20 20:38:35) 
Gıcık oluyorum silenlere
Ben asla silmem
Silersem de imla hatalı mesajları silerim, doğrusunu tekrar yazarım

Onun dışında silenler firildaktir gözümde. Insan yaşadığının arkasinda durur
  • yarey  (22.10.20 20:51:07) 
serbest çevirmenlik yapıyorum. aynı şekilde yaşadığım oluyor. genelde başka bir çevirmene yönlendirildiği için siliniyor. kimi zaman da yanlış yazıldığı için

ayrıca "telefon başında bekliyormuşum gibi görünmesin" diye düşünmene gerek yok. sonuçta iş yapıyorsun ve iletişimini daha çok telefon ile kuruyorsun. tabiki de telefonun başında olacaksın. zira, bürolar senden cevap alamayınca hemen başka bir çevirmeni arıyorlar.
  • lesmiserables  (22.10.20 21:11:31) 
iş paslıyordur ve aynı anda bir çok çevirmene gönderiyordur. ilk cevap veren işi kaptığı için kendini açıklamakla uğraşmamak adına mesajı sen görmeden siliyordur.


  • theseachange  (22.10.20 21:25:55) 
telefon başında bekliyormuşum gibi görünmesin

bu ne demek yav tam tersi olmalı işveren her zaman ulaşmak ister sana. telefonun başında bekliyor görünmen gerek. işleri başkasına gidiyor haberin olsun bi süre sonra hiç müşteri bulamayacaksın.
  • sizofren06  (22.10.20 22:10:27 ~ 22:11:01) 
Empati yap, dusun ki 10 kisiye bir isle ilgili mesaj attin toplu, bir tanesi isi aldi. Digerleri gunun geri kalan saatlerinde teker teker cevap yazmaya basladilar. Isi gucu birakip hepsine dert mi anlatacaksin? Ayni seyi farkli kisilere gunde 10 kere yaptigini dusun bir de, butun gunun millete dert anlatmakla gecer. Onun yerine silersin biter, senin de cevap vermene gerek yok hatta islerine gelir senin cevap vermemen.


  • robokot  (23.10.20 02:14:22) 
"telefonun başında bekliyormuşum gibi görünmesin diye hemen açmıyorum"

entry nick uyumu :)
  • dafuq  (23.10.20 02:19:49) 
Bir mesaja bile geç cevap verecek kadar düşük responsibility’ye sahipse bu kişi ya tok yemiştir ya tembel sorumsuz enerji tüketen biridir deyip sana bulaşmak istemedikleri için siliyorlardır hatta belki piyasadaki on binlerce cevval çevirmen rakibinden biri sen zahmet edip cevap yazana kadar o işi bitirmiştir bile.


  • pass  (23.10.20 04:08:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.