[]

Kolesterolü nasıl düşürücez ? / doktora gözükmeli miyim ?

total 265ti. kırmızı eti ayda bire düşürdüm, haftada 4-5 gün yürüyüş falan yapıyorum. peynir ve yumurtadan hiç kısmadım ama.

1 ay sonra tekrar tahlil yaptırdım 258e düşmüş. biraz daha otlamaya devam mı eddeyim, peyniri yoğurdu da az yağlı mı yiyeyim nedir tavsiyeniz ?

yaş 30 bu arada.

 
Aç karnına bol suyla alıç sirkesi iç. Bel kalınsa incelt. Kolesterol ilacı verirler hızlıca düşürür ama uzun süreli kullanimd şeker ve böbrek hastalığına sebep olur.


  • deer hunter  (22.10.20 14:21:23) 
yumurtanın sarısını günde 1 adetten fazla yeme. sporu artır bi parça, tempoyu yükselt.

iyi kolestrol seviyesini artırmaya bak, balık yağı alabilirsin.
  • fever  (22.10.20 14:47:06) 
1 hafta hayvansal yağ hiç yememeye çalış. peynirin çok sorun olacağını sanmıyorum ama yumurtanın sarısını hiç yeme 3-4 tane ye ama sadece beyazını ye. et, sucuk hiç yeme, tavuğun göğüs etini yiyebilirsin. ekmek yiyebilirsin. bi de fındık ezmesi gibi kolesterolsüz şeyler ye. ne bileyim günde beş öğün meyve falan ye.

her aklına geldiğinde ayağa kalkıp hareket et kollarını bacaklarını çalıştır.
  • ycm  (22.10.20 15:28:38) 
öncelikle kolesterol iyi bir şey diyenlere kulak asma. çok önemli bir olay (kötü) kolesterol. ileride kalp krizine vs. götürür.

aynı durumdayım. iki ay önce test yaptırdım, kolesterolüm, trigliseridim ve LDL yüksek çıktı. bunlara bağlı olarak karaciğer yağlanması başlangıcı vardı (önümüzdeki ay kontrole gideceğim, sonucu henüz bilmiyorum). doktorum bir diyet verdi. konu sağlık olunca ben de birkaç araştırma yaptım.

yapman gereken doymuş yağları en aza indirip kalp dostu yağlar tüketmen. margarin, tereyağı veya ayçiçek yağını bırak ya da azalt mesela. onun yerine zeytinyağı kullan. yoğurdu yarım yağlı & az yağlı tüket. kolesterol düşürücü etkiye sahip gıdaları tüket (özellikle ceviz, badem, kabak çekirdeği). günde 5-6 porsiyon meyve-sebze tüket. yumurta gibi gıdaları yine tüketebilirsin ama gün aşırı olsun. fakat bunların yanında en önemlisi her gün mutlaka (ya da en azından haftanın 5 günü) spor yap.

bu arada tabi aile hekimine görün. belki de genetiktir. kontrol ettirmiş olursun.
  • lesmiserables  (22.10.20 20:13:48 ~ 20:16:35) 
Total kolesterol/hdl kolesterol oranı daha önemli.


  • Mistyimage  (22.10.20 20:37:15) 
Gun icinde yediginiz toplam sebze miktarini arttirin. Sebzeler vucutta zararli atik uretmeyen, ustune temizlige yardimci olan faydali seyler, sadece lif ya da vitamin degil, esas faydasi zaten atik uretmemesi. Vucutta ne kadar atik varsa o kadar inflamasyon vardir. Infamasyon kendini yeri gelir IBS olarak gosterir, yeri gelir kolesterol olarak gosterir, yeri gelir urik asit olarak gosterir, yeri gelir gobek olarak gosterir ama temelde anlattigi sey vucudun cer cop dolu oldugudur.

Kandaki kolesterolun %80ini zaten vucut kendisi uretiyor, uretmesinin sebebi de damarlara yapisan abidik gubidik maddeleri tamponlayip o maddelerin organlara gitmesini engellemek. Bu tamponlar da zamanla damar plaklarina ve dolasim sorunlarina yol aciyor. Damarlar kalbe yakinsa alin size kalp damar hastaligi, kalbe giden kan ve oksijenin azalmasi ve kalp krizi.

Bu yuzden mesele az et yemekle birlikte esasen temiz seyler yemek. Bunun icin de bakiniz: sebze. Cesit cesit, istediginiz kadar, sinirsiz. Bir de su var, vucudun en efektif temizlik yaptigi zamanlar ac oldugu zamanlardir, sindirimle ugrasmaz, enerjiyi temizlige harcar, mantik bu. O yuzden aksam 5-6 gibi son ogununuzu yiyip ertesi sabah 10-11e kadar bisey yemezseniz temizlige yardimci olmus olursunuz. Son ogununuz sebze agirlikli olursa temizlik ajanlari daha bol olacagi icin daha da etkili olur.

Sut, yogurt, yulaf vs guzel seyler ama epey bir insanda farkinda olmadan bu gidalarin etken maddelerine karsi hassasiyet var, bu hassasiyet de uzun vadede kronik inflamasyona neden olabiliyor. O yuzden bu tur seyleri de et gibi azaltip sebzeye abanmanizi oneririm.
  • taurina  (24.10.20 02:56:22) 
trigliserid de çok önemli


  • zalbarath  (24.10.20 13:46:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.