[]

Böbrek taşı el aman?

Selam arkadaslar, soru(n) bi arkadas icin, 45 K.
her iki bobrekte 6 mm tas var, ilk gidilen doktor hopla zipla şunu ic bunu ic dusurmeye calis deyip gonderiyor..
ama agrisi malum, ceken bilir..
simdi soru:
dusurmeye mi calismali, lazerle kirdirma yontemi mi uygulanmali ya da ameliyat mi olmali? bunlarin artisi eksisi agrisi sizisi getirisi götürüsünü düsününce hangisini tavsiye edersiniz tecrubeli arkadaslar ya da uzman saglikcilar?
elbette iyi bir doktora da danisilacak ve lakin buradada desteginize ihtiyac var, bu isle ilgili bildiginiz tavsiye edeceginiz İstanbul da olmak kaydiyla doktor/hastane nedir?
tesekkurler simdiden..

 
6 mm taş kendiliğinden pek düşmez boşuna hoplayıp zıplamasın.


  • angelus  (22.10.20 13:31:54) 
hocam gilaburu suyuna bi bakın. benim bi tanıdık böbrek taşı düşürüyodu bunu söylediğin herkes sana dua eder demişti. çok geçmiş olsun umarım acısız atlatır.


  • lycoxin  (22.10.20 13:46:08) 
6mm kritik bir değer , kendiliğinden düşme ihtimali düşük olur. Ama düşedebilir.

genel kanı bol su iç zıpla şeklindedir. Fakat ağrı var ise su içmek ağrıyı arttırmaktan başka hiç bir şey yapmaz aksine zaten tıkanıklık sebebiyle genişlemiş olan böbrek havuzlarını (ağrı sebebi) daha çok şişirir.

Hoplamak ise böbrek havuzu kanalındaki düşmek üzere olan taşı daha çok havuz girişine itip tıkanmasına da neden olabilir (riskli yani)

Kronik böbrek taşı sorunu olan erkek bir birey olarak bunu cevaplıyorum. kadınlarda kısmen daha kolay oluyor. Ben laçka olduğum için 8mm taşta düşürdüm :)

bir taviye olarak meyankökü içmek iyi geliyor. ağrılar için buscopan, enfeksiyon tehlikesi için ise azosilin tavsiyedir. kimi doktorlar purinol yazıyor .


NOt: Bilgisini verdiğim ilaçlar doktor kontorlünde kullanılmalı.
NOT2: muhakkak çıkan taşı analiz ettirin. İçeriğine göre yeme alışkanlığını düzeltsin.

bendeki taş kalsiyum-oksalat içerikli olduğu için bunu içeren besinleri kestim ve 7 yıldır taş sorunum kalmadı.
  • janavarorion  (22.10.20 13:53:30 ~ 13:55:28) 
Gilaburu suyu+1

2-3 kere dusurdum, acisini ceken bilir. Son dusurdugumde morfin de fayda etmemisti acilde.

Son seferimde Doktor antibiyotik vermisti, 2 gun sonra hoplama ziplamalar esliginde dustu. Verdigi antibiyotigin faydali oldugunu dusunuyorum. Cunku ilaca basladigimin ertesi gunu agrilarim azalmisti.

Duzgun bi doktorda kan tahlili verip dogru ilaclari alip, gilaburu vs ile desteklerse 1 haftada atlatir ins.

Bu arada daha buyuk taslari da dusurdum ama lazer secenegini sunmadi hic bi doktor.
  • brkylmz  (22.10.20 14:58:53) 
5 mm üstü genelde kendiliğinden düşmesi beklenmez


  • all girls dream  (22.10.20 17:06:19) 
rowatinex, sadece rowatinex ve bol su. bu kadar.


  • ensar  (22.10.20 17:43:00) 
eşkina taşını bi araştırın. ben onunla düşürmüştüm.


  • antihero  (22.10.20 20:44:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.