[]

Bank Cubic Meter

Yukarıdaki terimin türkçesini bilen var mı acaba? Metinde şu şekilde geçiyor:

price per in-situ bank cubic meter of capping waste stripped, loaded, hauled and tipped

"Bank Cubic Meter or "BCM" means a measure of volume of one cubic meter for excavation and payment purposes and is intended to be the volume of the original rock in situ prior to blasting and excavation, as determined by Owner using generally accepted survey methods"

şu şekilde bir açıklama da buldum ama asla türkçeleştiremiyorum.

 
Bu tarz birimleri kafadan çevirmek doğru değil illa ki vardır bi karşılığı ama jeoloji ilgi ve bilgi alanım olmadığı için bir şey diyemiyorum. Daha genel bir şey olsaydı saçma sapan ajandaların ilk sayfalarında böyle nakliyat kısaltmaları filan açıklamaları olur onlara bakın derdim ama ordan da bişey çıkmaz.


  • kalifiye balta sapi  (21.10.20 21:35:05) 
Birebir türkçe karşılığı yok sanıyorum.
Earth moving işlerinde toprak cinsine göre fiyat tarifesi oluşturmak amaçlı kullanılıyordu sanki. Hatta şöyle bir şey buldum;

Soil Conditions
– Bank: Material in its natural state before disturbance (in place)
• Unit volume is Bank Cubic Meter (BCM)
– Loose: Material that has been excavated or loaded
• Unit volume is Loose Cubic Meter (LCM)
– Compacted: Material after compaction
• Unit volume is Compacted Cubic Meter (CCM)
  • onune3012  (22.10.20 10:38:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.