[]

basit vdsl ve modem sorusu

selamlar. superonline fiber kullanıyordum ama taahhütüm doldu. birkac ay sonra başka ile taşınma ihtimalim olduğundan şimdilik netspeed bağlatmayı düşünüyorum.

1) bu durumda benim modem mi almam gerekiyor sıfırdan? eğer öyleyse önerebileceğiniz uygun fiyatlı bir modem var mıdır? lütfen olsun.

2) vdsl ile fiberin ne farkı var?
vdsl 35mphs alsam iyi midir mesela yoksa illa fiber 35 mi almalıyım?

(yanlış bakmadıysam ev 50mphs ye kadar destekliyormuş)

simdiden tesekkürler.

 
Yani taahhüt vermemek için superonline kullanmayacaksınız ama netspeed ile yine fiber mi bağlanacaksınız?

Eğer öyleyse;

1) Yeni veya ikinci el bir modem almanız gerekli, airties 5760 ikinci el bir modem alabilirsiniz. Hem fiber hem vdsl/adsl destekli.

2) Vdsl ve Adsl normal telefon hattı üzerinden geliyor, fiber farklı bir kablo yapısı ile, ve daha hızlı.

İki seçenek de varsa adreste fiyat ve hıza göre kendiniz karar verin.
  • John Bloor  (21.10.20 17:18:49) 
evet adreste ikisi de var. turkcell her yenilemede fiber önerdiği için kaç yıldır öyleydi. simdi nasılsa yenileyeceğim, vdsl ile aralarında ciddi fark yoksa daha uyguna geçeyim diye düşünmüştüm. teşekkürler:>


  • pink cadillac  (21.10.20 18:05:56) 
  • jamswety  (21.10.20 19:16:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.