[]

dubleks evde alt-üst kat zil ayırma

dubleks evin alt katıyla üst katını ayrı kullanıyoruz. evin tek zili var ve alt katta çalıyor, bu da sıkıntı yaratıyor. elektrikçi kablosuz zillerden tavsiye etti ama satanlara sordum, bizim daire 5. katta olduğu için 'girişle arasında çok duvar kalır, çekmez' dediler.

açıkçası girişten ta 5. kata tekrar kablo çekimi de büyük iş gibi geliyor bana. bir de o durumda apartmanın zil paneline bir daire daha ekleneceği için panelin değişmesi gerekecek falan.

benim elektrikçi pek usta değil, yeni birini bulup soracağım ama belki buradan da bir fikir çıkar. yok mudur bu işin pratik bir çözümü?

*alt katın geleni gece, üst katın geleni gündüz oluyor. birbirimizin zil sesini duymak istemiyoruz bu yüzden.

 
Zil sisteminin cinsi ne? Yeni sistemlerdense tüm katlara tek hat çıkıyor ve tüm cihazlar paralel bağlanıp ID atanıyor ayrı ayrı.

Böyleyse üst kata yeni bir cihaz eklemek kolay, değilse kablo çekilecek maalesef.
  • John Bloor  (21.10.20 14:39:32) 
Zile paralel çekip araya düğme koymak mantıklı bir çözüm olur. hatta bir de timer olursa tadından yenmez. örneğin 5 ten sonra üst zili iptal eder. illa akşam gelecek olan olursa da çaldırıversin


  • janavarorion  (21.10.20 15:09:41 ~ 15:10:06) 
Wireless ziller var çok basit, kabloya filan gerek yok. Googleda bile aratsan bulursun. 30-40 tl bir şeydir.


  • adivar  (21.10.20 17:16:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.