[]

Muhabbet Kuşumuzun Derdi Ne Anlayamıyoruz..

Yaklaşık 10 aylık bir dişi muhabbet kuşumuz var, son günlerde hiç kafesinde durmak istemiyor. Kafesin kenarına tutunup, ters dönüp durmadan kafes demirlerini kemiriyor. Bunu saatlerce durmadan yapabiliyor, gagası zarar görecek diye korkuyoruz.

Dışarı çıktığında da genelde dar bölgelere giriyor, orada bulabildiği şeyleri kemiriyor. Örneğin kütüphane rafları, CD rafları gibi; kitap ve CD'lerin kapakları hep kemirilmiş durumda. Helali hoş olsun yeter ki mutlu olsun.

Yanına bir kere arkadaş almak istedik ama petshop erkek diyerek bize dişi kuş verdi, o dişi kuşa da çok saldırdı sindirdi; o kuşu başka arkadaşımıza verdik şu an o çok mutlu. Bildiğimiz bir petshopa gittik, 1 yaşından büyük erkek kuşu kafese koyduğumuz anda saldırdı ve tüylerini koparmaya çalıştı. Petshop sahibi, yanına başka kuş koymayın dedi.

Bizim üremesi, yumurtlaması gibi bir derdimiz yok. Oldukça iyi bakıyoruz ve mutlu olmasını istiyoruz. Konuşsun, parmağıma konsun diye bir derdimiz de yok, istediğinde omzumuza kafamıza konuyor zaten. Fakat son günlerdeki bu hareketlerini anlayamıyoruz, yanına arkadaş mı istiyor? Alsak, saldırsa o kuşu da vermek durumunda kalacağız, diğer hayvan strese girsin istemiyoruz. Bir önerisi olan var mı?

 
kuşlar kafesten çıkmak istediğinde artık kafeslerinde kalmak istemez. normal bu durum. bırakın kendi halinde evde dolaşsın. acıkınca kafesine geçer. yanına da alacaksanız yeni doğmuş 1 kuş alın. yanınıza gelmiyorsa size alışkın değildir. gagasına da zarar vermez. ağzı kasınıyordur o yüzden bir yerleri kemirir hep.


  • koela  (21.10.20 14:44:29) 
mutlu olmasını istiyorsanız erkek kuş alacaksınız. muhabbetler yalnız yaşamaya alışır ama sevmezler. kemirme güdüsü dişilerde yaygındır ve çiftleşme dönemlerinde ortaya çıkar. yanına erkek alıp bir de kafese yuvalık takarsanız belirli süre sonra yuvalığa girip orayı kemirecek (aslında yuvasını, yumurta yapacağı yeri hazırlıyor) ve yumurta yapacak.

kemirmesi çoksa mürekkep balığı kemiği (başka bir taş değil!) asın kafese.
  • iddaaci  (21.10.20 15:50:58) 
İştahı ve dışkısı(bir seferde yaptığı) arttı mı?


  • Mirket  (21.10.20 16:52:15) 
Her yeri kemirmeye başlaması ve kuytuya girmesi yuva isteğinden. Tahta yuvalar oluyor onlardan alın başta korkar ama takın kafesine zamanla içine girdiğini ve yumurtladığını görürsünüz (Dişi kuşlar insanlarda regl gibi yumurtlar.)

Yuva istiyor yavrum kısaca. Benim dişi kuşum da kitapları kemirip arasına yumurtladığında anlamıştım yuva aldıktan sonra düzeldi
  • eatpraylaw  (21.10.20 17:32:42) 
@koela teşekkürler cevap için
@iddaaci kalamar kemiği ve mineral blok var kafesinde, ahşap tünek kullanıyoruz ayrıca. teşekkürler cevap için, eş almayı düşünüyoruz şimdi.
@mirket iştahı aynı gibi geliyor bize dışkılamasına dikkat etmedik açıkçası, gerçi Nusret Mayın gemisi gibi pıt pıt atıyor durmadan
@playing star again çok teşekkürler öneriler için, biz de bir oyun parkuru yapalım :)
@eatpraylove bugün eşime yem kusmaya çalışmasından da anladık ki eş istiyor. ama çok baskın bir dişi, başka bir hayvanın da dengesini bozmak istemiyoruz döverse vs diye.
  • latte nevermore  (21.10.20 20:30:25) 
baskın dişiyse erkek kuş alacağınız yere gidin. bu yer petshop yerine bir üretici olur. türkiye'de her ilde üretici vardır. onlara gidin. onlar büyük kafese diğer kuşların yanına atsın. eşini kendi seçsin. sonra yakınlaştığı yem kustuğu erkeği alın gelin.

www.muhabbetkusuureticileri.org
  • iddaaci  (21.10.20 21:59:00 ~ 22:00:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.