[]

Kreatin ve Gece Idrara Kalkma

Daha once dogru durust uykudan uyanip idrara kalkmazdim, gun icinde cok sivi tuketsem bile. Asagi yukari kreatin almaya basladigimdan beri her gece bir kere kalkip cise gidiyorum. Benzer durum yasayan oldu mu acaba? Sirf anlamak icin bir sure almayi birakacagim zaten biktim.




 
3 yıldır küçük aralar hariç kreatin takviyesi kullanıyorum. böyle bir durum yaşamadım.


  • a darkness coming  (21.10.20 13:09:17) 
Kreatin kullanımı ve çişe kalkma sıklığı arasında pozitif bir korelasyon yok ama çok zorlarsak, yani ciddi anlamda zorlarsak hadi beyin fırtınası yapalım dersek eğer; kreatinin atığı kreatinin maddesi, kreatin kullanımında ve ağırlık çalışması yapıldığında kreatin+ATP sentezi sonrası atık kreatinin miktarı kanda fazlalaşır, bunu atmak için "BELKİ" böyle bir durum oluşabilir ama bu çok zorlama bir iddia dediğim gibi, belki de sen kafayı taktığının için algıda seçicilik gibi geliyordur sana ben yıllardır kullanırım, kullandığım dönemde su alımını artırdığım için çişe fazladan çıkarım ama dediğim gibi bu su tüketimini artırdığım için olur kreatin nedeniyle değil.


  • angelus  (21.10.20 13:11:38) 
@angelus

peki her gece 1 kez uykudan kalkip cise kalkiyor musun? esasinda kreatinin degerim yaklasik 1 ay once normalin uzerinde cikinca 5g'dan 2.5-3g'a indirdim kreatini ve gecen yaptirdigim tahlilde deger normale donmustu. fakat benim sorunum gece 1 kez uykudan uyanip cise kalkmak; gun icinde zaten cok su ictigim icin cikiyorum cok da dert etmiyorum. belki de hic alakasi yoktur tabi bilemiyorum ama doktor da biraz ara verip takip etmemi onerdi, bakalim...
  • bay b  (21.10.20 13:27:38) 
bana olmustu.


  • turbo sadık  (21.10.20 13:34:14) 
Ben çıkıyorum ama dediğim gibi ben kendi yaşamım itibari ile çok su içiyorum, yani günlük 3-5 litre arası su içiyorum o yüzden kalkıyorum, gün içinde içtiğin su illa gün içinde seni tuvalete çıkaracak diye bir kural yok, gecenin bir saati filtreleme yapar vücut atıkları atmak ister yine kalkarsın, makine her zaman çalışıyor. Ha az su içersen eğer vücut eldeki suyu en idareli şekilde kullanarak sistemden atar, o nedenle çok su içtiğinde olduğu gibi sık sık filtreleme yapmaz, o nedenle de çişinin rengi koyulaşır, bu kandaki üreyi daha uzun aralıklarla vücuttan attığı için olur.

Buna ek olarak ağırlık çalışan insanlar çalışmayan kişilere göre daha fazla ATP harcadığı için kreatinin miktarı normalin üstünde çıkar, oradaki NORMAL esasında sedanter kişiler için bir değerdir, ağırlık çalışıp ona göre beslenen kişileri kapsamaz o değer zira vücutlarında daha fazla yıkım daha fazla recovery olur, endişe edecek bir durum değil yani.
  • angelus  (21.10.20 13:41:00) 
bana olmadı. çok yüksek değerlere de çıktım. yükleme evrelerinde bile olmadı. sonrasında düzenli kullandım yine olmadı. korkutmak gibi olmasın ama kreatin işi şakaya gelmez. nefrolog yolu görünebilir size.


  • false pretension  (21.10.20 13:44:00) 
@angelus abi eyvallah her zamanki gibi cok aciklayici olmus eline saglik.
@false pretention bakalim abi urolog bu sekilde soyledi simdilik tahlillerde bir sorun gorunmuyor; takip edip tekrar bakacagiz insallah kuruntu yapiyorumdur.

  • bay b  (21.10.20 14:02:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.