[]

koşuyu geliştirmek

koşma konusunda pek becerikli değilim. göbek de var, öyle yüzlerce metre koşamıyorum. gerçi göbek yokken de koşamıyordum. şimdi ben bu konuda kendimi nasıl geliştirebilirim acaba?




 
Göbeği ver. Kiloyla koşarsan dizlerine, eklemlerine zarar verirsin. Koşu daha sonra gelişir.

Koşuyu geliştirmenin olayı, yere sağlam basmak.
  • stewie  (21.10.20 12:38:40) 
kardiyo yap. yağ yakımı için de çok etkili bir yöntem. 1.74 boyundayım 86 kilo olduğum dönem koşmak çok zorluyordu. ayaklarımı acayip rahatsız hissediyordum. kardiyo ile baya zayıfladım ve baya koşmaya başladım.

5-10 dakika yürüyüşle başla. sonra ilk seferde hafif tempolu birkaç dakika koş. biraz nefes alma yürüyüşü yap. sonra nefesin kesilene kadar hızlı koş. biraz daha nefes alma ve dinlenme yürüyüşü ve tekrar hızlı koşu. bunu 4-5 kere tekrarla. bir hafta sonra nefesin açılacak daha fazla koşmaya başlayacaksın. sonra tempolu koşulara başlayabilirsin.
  • burty  (21.10.20 12:56:09) 
bir yerden baslayarak; soyle ki.

3dk kosu 2dk yuru boyle boyle ornegin 5-6 kere; daha sonra
5dk kosu 2dk yuru
8dk kosu 3dk yuru vs kendini nasil rahat hissediyorsan.

zamanla nasil hissettigine gore kosu surelerini uzatip aralari kisaltip yarim saat araliksiz kosmaya baslarsin yeter ki programli sekilde ilerle.
  • bay b  (21.10.20 13:11:02) 
couch to 5k ios app store'dan indir. ben 5. haftadayim. 100 metre kosamiyorken suan 3.35km kosuyorum (30dk). 8.hafta da ama 30 dakika 5k


  • try again fail again fail better  (21.10.20 13:34:25) 
@try again'in yazdığı gibi hem uygulama olarak hem de internette seviyene ve ne kadar koşmak istediğine göre 5k, 10k, maraton vs sana koşu antrenmanı düzenleyen yerler var


  • freebird5406_2  (21.10.20 13:42:24) 
Koşmak istediğin mesafeyi günaşırı yürü.
Ne kadar zamanda yürüdüğünü tespit et.
Her hafta süreyi bir tık kısalt.
Kısaltma periyodunda aceleci olma.
Yediğine de dikkat edersen, elbet bi gün amacına ulaşacaksın.
Önemli olan bir an önce ulaşmak değil, sağlıkla ulaşmak.
Ayaklarını, eklemlerini koru, kolla, gözet. Onlar bir ömür lazım. Hiç acele etme.
  • Mirket  (21.10.20 16:58:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.