[]

İş seyahatine çıkarken harcırah nasıl oluyor?

Selamlar,

İş yerim beni 4 günlük yurtiçi seyahate çıkaracak. Yol, yeme-içme ve konaklama ile ilgili faturaları isteyeceklermiş onları ödeyecekler. Bunun yanı sıra tarafıma ödenmesi gereken herhangi bir ek para oluyor mu? Oluyorsa bunu bordroya nasıl işliyorlar?


 
avans talebi yaparsın ihtiyacın kadar, avans verilir, dönüşte faturalandırırsın harcamalarını, kalan avans olursa onu da iade edersin.

yok avans değil de harcırah veriyorsa onu da muhasebe departmanına sormanda fayda var. günlük ne kadar vs. gibi.

bordroya işleme kısmını bilmiyorum.
  • barabas  (21.10.20 11:21:50) 
şirketten şirkete değişir. kimisi avans verir verdiğin faturadan mahsuplaşır kalanını bir sonraki maaşından düşer. kimisi bir şey yapmaz sadece fatura ister. masrafınızı öder.


  • argent dawn  (21.10.20 11:35:09) 
şirkete göre değişir bu. bazısı günlük max limit söyler o limite kadar olan harcamanı öder, kimisi limitsiz tüm harcamalarını öder, kimisi de sana günlük harcırah verir, ister harca ister harcama bu para senin olur, artanı senindir yani. bordroya işlenmez şirket bunu gider yazar, bordroyla bir ilgisi yok


  • zikardo  (21.10.20 11:37:31) 
devlet kurumlarında avans veya kredi verirler. yol, konaklama ve iaşe giderlerini faturalandırırsın ve elinde kalan parayı iade edersin.

harcırah veriliyorsa da harcırah kanununda her yıl değişen günlük limitler vardır. harcamayı sen kendi cebinden yaparsın. görevden sonra sana yurtiçi veya yurtdışı yolluk formu doldurup imzalatarak sana öderler.

özel şirketlerde de durum böyledir diye düşünüyorum. harcırah kanuna uyuluyordur. harcırah kanununa göre para alacaksan oldukça zararlı çıkarsın çünkü günlük 40 50 tl gibi komik rakamlar veriyorlar. avans veya kredi kullanırsan limiti yok.
  • burty  (21.10.20 12:15:36) 
bizde otel ve uçak rezervasyonlarını şirket kendisi yaptığı için direk ödüyordu. günlük harcırah olarak da kalınacak güne göre bir ödeme çıkıyordu önden. dönüşte de faturaları muhasebeye teslim ediyırduk.


  • kondansator  (21.10.20 12:31:22) 
Şirketten şirkete değişir, bizde saat ücretlilere harcırah veriliyor (süpervizörler de dahil), satışçı vs. sadece fatura (yemek/konaklama/seyahat) karşılığı parasını alıyor. İK genelde bilir, gitmeden mutlaka danışın. Bir de görevlendirme / izin yazısı gerekir mi onu sorun.


  • SiyamkedisiZorro  (21.10.20 13:38:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.