[]

Amazon USA - Otele teslimat ve gümrük?

arkadaşımın amerika gitme planı var. dönüşte istediğim bir ürünü aldırmak istiyorum, yalnız kendinin de alacağı ürünler var laptop, aksiyon kamerası ve aparatları (lenstir, tripottur, hafıza kartıdır vs) benim almak istediğim ürün de gitar prosesörü linkteki.

www.amazon.com

Şimdi

1- adam bavul ticareti yapıyor gibi geliyor gümrükte sorun çıkar mı ?

2- biz ürünleri otele gönderebilir miyiz? Ürünün arkadaştan önce otele gitmesi durumunda ne yapabiliriz? bunun için izin almamız gerekir mi?

bu arada nakit verin ordan elden alsın amazonla uğraşmayın diyen varsa şöyle düşündüm üründe sorun olursa falan chattan yazar ilgilenirler diye düşündüm. yani satış sonrası için muhatap olabiliyorum amazon.com olduğu için.ç ordaki müzik marketlerden alırsa bir daha iletişim kurmam zor olur. o yüzden amazon üzerinden kargo mantıklı geliyor.

her neyse bu bilgiler ışığında ne yapalım bilenler yardımcı olursa seviniriz.

(dipnot amazon locker işimizi görmüyor almak istediğim ürünün boyutu lockerlara sığmıyor)


edit:

soru 3: ürünlerin kutularını atmamıza gerek var mı kutulu getirtsek sorun olur mu ?

 
1-yani buyuk ihtimalle sorun olmaz ama risk var. ben 3 laptop 3 ipod touch 1dslr 1 telefonla (ekstra) ile turkiye'ye donmustum ama sans bu belli olmaz. getirecegi seyler sadece yazdiklariniz ile sinirliysa sorun olmaz diye dusunurdum.

2- biz yardimci olamayiz. burada "olur" desek bile otelle konusacaksiniz illa ki. butun oteller ayni degil.
  • hot potato  (20.10.20 17:12:34 ~ 17:21:43) 
Oteller kabul eder fakat bazıları gün Başına 5 dolar ya da tek kutu 10 dolar gibi fiyat tarifesi yapabiliyor. Otele yakın bir Amazon locker noktası seçerseniz locker dan ürünü alırsınız kayboldu derdi de olmaz. Ayrıca locker dan ürünü almazsınız geri otomatik iade olur ve hesabınıza yatar.


  • monkey  (20.10.20 17:47:49) 
@monkey hocam, locker'a sığmıyor ürün maalesef. yoksa tam aradığımız hizmet ama olmadı işte.


  • jamiro  (20.10.20 17:52:25) 
Locker a sığmamasi kötü olmuş kafanız çok rahat ederdi. O zaman kalacağınız otele bir mail atıp sorarsanız en garanti cevabı onlar verir. Genelde 4-5 Yıldızlı otellerin hepsi kargoyu kabul ederler.


  • monkey  (20.10.20 18:11:33) 
Otellerin içinde kargolarla ilgili bir bölüm oluyor, 10$ falan gibi bir para alırlar. Geçmiş yıllarda prosesör vs aldığım oldu ve sıkıntı çıkmamıştı. Fiyatlara bakın, guitarcenter'da falan daha ucuzsa ve arkadaşının vakti olursa gidip deneyerek elden de alabilir (önceden sorup ellerinde var mı öğrenin tabii). Amazon'dan aldığınızda dediğiniz gibi ilgilenirler ancak ürün Türkiye'ye geldikten sonra çok bir anlamı kalmıyor.


  • efx  (20.10.20 19:48:27) 
Sans isi gumruk. Cikarsa olacak sey otv ve kdv odetmeleri olur. O alinan urunlerin hepsi icin otv oldugunu varsayrak dedim bunu.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (20.10.20 21:21:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.