[]

2.el arac satin almak ve plaka degistirmek

merhabalar, 34 plaka bir arac buldum ve bir sikinti cikmazsa yarin sabah noterden devrini gerceklestiregiz. Plakayi bulundugum ilin kodu olan bir plaka ile degisecegim ancak internette celiskili bilgiler var. Bunun uzerine sorularim soyle;

1-) devir islemi sirasinda notere eski plakayi goturecegim bunu biliyorum, peki yeni plakayi soforler odasindan mi alacagim yoksa once emniyete mi gitmek gerekli?

2-) plakayi degistirmek icin devir yapar yapmaz sigorta yaptirmak zorunda miyim?

3-) esim ve benim bas harflerimden olusan bir plaka almak istesem cok mu pahali olur?

4-) Bunlarin disinda araba aldiktan sonra evrak isleriyle alakali yapmam gereken ekstra seyler var mi?

not: ilk aracim olacak, hic arac alip-satmadim.Anlamiyorum da bu islerden.

tesekkurler simdiden.

 
1) artık noterden alınan kağıtla beraber şöförler odasına bağlı plaka basım yerlerinden bastırılıyor. emniyet ile bir iş kalmadı

2) aracı yeni plakasıyla tescil edip ruhsatı size verirler - bir ara postayla yolluyorlardı, yeni plakaya trafik sigortası yapmak zorunlu

3) ilgili ildeki trafik müdürlüğünü arayıp plaka ayırttırman(bağış yapman) gerekiyor genelde

4) noterde hersey halloluyor
  • Northern Mariner  (20.10.20 16:57:10) 
1.evet
2.hayır
3.olabilir.
4.yok zaten her şeyi noter yapıyor.

noter soruyor plaka değişimi olacak mı?
para işini hallettiniz mi?
daha sonra ruhsatı eline veriyorlar. ruhsatı aldığın gibi sigorta kaskocunu ara bence hemen yaptır.
  • mikahakkinen  (20.10.20 16:57:27) 
tesekkurler arkadaslar, cok saolun.


  • Zima Blue  (20.10.20 17:05:41) 
siz "bulunduğum il ile değiştireceğim" demişsiniz, söyleyeceğimin sizinle ilgisi yok, ama arayıp cevapları okuyan farklı kişilere yardımcı olması için ek bir bilgi vereyim.

ikametgahınız ile aracın plakası aynı il ise plakayı değiştiremiyorsunuz. yani istanbul'da ikamet ediyorsanız, aracın plakası da 34 ise, değiştiremiyorsunuz. illa değiştirmek istiyorsanız hülle yapacaksınız. yani önce aracı farklı şehirde bulunan biri alacak, sonra size satacak.

özel plaka için emniyete gidiyorsunuz. ankara'da bunun için bir dosya var, çıkma plakalar yazıyor. oradan istediğiniz plakayı seçiyorsunuz, size söylenen tutarda bağış yapıp plakayı ayırtıyorsunuz, noterde de bunu belirtiyorsunuz. anlam içeren (chp, bjk falan) , doğrudan bir isim olan (alp, can, efe falan) plakalar dosyada yer almıyor ve onların bağış tutarı farklı.
  • kibritsuyu  (20.10.20 17:08:30 ~ 17:11:38) 
trafik şubede plaka seçerken seri plaka istemiyorum de amire yönlendirirler. 3 harf grupları pahalı ancak 2 harf serileri daha uygun. sonunu evlilik-doğum yılı falan isterseniz tuzlu olur.

istediğin plakaya göre bağış yapman istenecek. bu kadar.
  • ada meltemi  (20.10.20 17:15:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.