[]

Günlük Protein Alımı

Evde vücut ağırlığıyla antrenmanlar yapıyorum ortalama 2000 kalori alıyorum bunun da 150 gramını da proteinden alıyorum ama bu yüksek bir miktar mı emin olamadım, sizce yüksek mi? Teşekkür ederim.




 
Neye göre yüksek mi? Yani ortalama bir insanın zaten günlük en az kilosu kadar, kilosu düşükse 60-70 gram protein alması gerekiyor, vasat-vasat üstü bir antrenman rutininde bu miktar 1-1,2 grama çıkabilir, kas kütlesi artırılmak isteniyorsa 1,5-2 gram protein alınabilir, diyet yapılıyorsa 2-2,5 gram protein normaldir. Bununla birlikte proteini sadece kas kütlesini artırma amacıyla alıyoruz şeklinde düşünülmemeli, tırnağından saçına kadar tüm hücrelerin aminoasit kullanıyor, ben normal bir insanın günlük alması gereken proteini aşacak kadar protein alabileceğini düşünmüyorum ama belli bir miktarın üstündeki protein alımlarında su ve yeşillik tüketimini bir miktar artırmak daha sağlıklı olur.


  • angelus  (20.10.20 13:59:03) 
Kilonu bilmiyorum ama ağırlık antrenmanı yapmıyorsan vücut ağırlığı başına 2g protein aşırı gereksiz. Kilonu yazmadığın için bir cevap verilemez. Ben örnek olarak haftada 3-4 ağırlık antrenmanı yapıyorum (yoğun oluyor genelde) buna rağmen maksimum 2g alıyorum diyebilirim.

Kas kütlesi ile alayım diye kafayı takmadıysan sağlıklı beslen yeter.
  • awareim  (20.10.20 14:25:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.