[]

Borsa konusunda yardımcı olabilecek var mı?

Borsa üzerinden işlem yapmak istiyorum ancak tam olarak nereden başlayacağım konusunda fikrim yok. konuyla ilgili bilgisi olan ve tavsiye verebilecek birileri varsa sevinirim.




 
Burgantrade


  • Mistyimage  (20.10.20 11:52:22) 
Kullandığın bankanın yatırım hesabı var ise oradan bi hisse senedi hesabı açabilirsin.

Ben YKB kullanıyorum. Hesap açarken sana bir anket yapılacak. O ankette özellikle hisse alım satımına hiçbir bilgim yok dersen hesap açmana izin vermez. Az ya da orta seçeneklerini kullan.

Sonrasında al/sat bölümünden emir vererek hisse alıp bankanın uygulamasından takip edebilirsin.

YKB'nin ayrıca yatırım dünyam uygulaması ve web sayfası mevcut. Ben işlemleri ordan yapıyorum. Anlık takip de mümkün. Investing gibi siteler 15 dakika gecikmeli veri sunar.

Ancak tavsiyem, hiç bilgin yok ise yatırım sitelerinden birinden sanal portföy oluşturup (Yatırım Dünyam'da var) oradan deneme yaparak başlaman. Aksi halde kaybedersin. Çok farklı dinamikleri var.
  • himmet dayi  (20.10.20 13:50:10) 
en az 6 kitap bitir mahfi hoca mikro makro vb.
bilanço nasıl okunur öğren.

yaklaşık 6-8 ay çalıştıktan sonra belki başlayabilirsin.

onun dışında başlarsan kumar. iddaa'dan at yarışından farkı yok.
ytd.
  • duyurukullanıcısı  (20.10.20 13:54:44) 
burada bu soruyu soruyorsan, hiç acele etme. önce biraz öğren.


  • fever  (20.10.20 14:10:23) 
Teknik analiz öğrenip öyle girmenizi tavsiye ederim.


  • sta  (20.10.20 15:12:13) 
Yapı kredi vs. bulaşma. Hem iki kat komisyon ödersin hem de canlı ekranın olmaz


  • Mistyimage  (20.10.20 18:56:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.