[]

Siyasi parti üyeliği ?

Merhaba arkadaşlar,

32 yaşındayım. Şimdiye kadar ülkede rahatsız olduğum konuları ya görmezden geldim ya da yakınmakla/sızlanmakla yetindim. Kariyerime odaklandım. Özel sektörde iyi sayılacak bir konumum var. Ülkedeki sorunların bana erişmesini engellemeyle geçti son 9 yılım ama bir yere kadar engelleyebiliyorsunuz.

Bir noktada anladım ki ya yurt dışına gideceğim ya da burada kalıp kendimce çaba harcayacağım. Bu nedenle yeni kurulan ama potansiyeli olduğunu düşündüğüm bir partiye üye olmayı düşünüyorum.

Siyasi parti üyeleri tam olarak ne yapar ?

Ev ev gezip ikna mı edeceğiz milleti ?
Al şu afişleri sokağa as mı diyecekler ?
Toplantı üstüne toplantı mı olacak ?
Buluşup kahvaltı mı yapacağız ?

Deneyimi olan arkadaşlar anlatırsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

 
hocam genelde gençken başlıyor millet ve orada yükselmeye çalışıp görev alıyor ileride. gözlemlediğim buydu genelde. zaten başlarda meyilli oluyorlar ayak işleri için.

ama siyasi partilerin hepsi beş para etmez olduğu için bu ülkede bu yola girmek mantıklı mı bilmiyorum.
  • passion rules the game  (20.10.20 07:39:11) 
-sadece üye olabilirsin.
-delege olup bulunduğun ilçede ve hatta ilde partinin başkanlık seçimlerimde oy kullanabilirsin / aday olabilirsin.
-gençlik kolları artık geçmiş, ana kademede başka görevler alabilirsin.
-ev ev gezip, cami cami dolanıp vatandaşla konuşur, partini tanıtırsın.
-bol bol para yardımı yaparsın. lokma dökersiniz, çorba dağıtırsınız o paralar ile.
-anadolu'da bir şehirde isen yerel kanallara çıkarsın, 1 saatlik programa konuk olursun.
-daha çok para döker, milletvekili aday adayı olursun.
-daha daha çok para döker, milletvekili adayı olursun.

ya da daha 2. adımda parti içinde dönen katakullileri görüp "bana göre değilmiş ne haliniz varsa görün" diyerek istifa edebilirsin. ki az biraz aklı, gururu, mantığı olanlar böyle yapıyor.
  • duster  (20.10.20 08:39:29 ~ 08:59:58) 
Duster gayet detaylı anlatmış, ben başka bir tarafa dikkat çekmek istiyorum.
Özel bir şirkette iyi bir konumda olduğunuzu yazmışsınız. Şirket sizin aktif siyasette olmanızı istemeyebilir. Mevcut durum taraf/bertaraf ekseninde olduğu için şirketin zarar görme ihtimali korkutabilir. Aktif olarak parti için çalışmadığınız sürece kimse karışamaz hangi partiye üye olduğunuza ama temsil ve yayma görevi sözkonusu olduğu zaman şirket buna karışabilir, ben sizi baştan uyarayım.

  • SiyamkedisiZorro  (20.10.20 09:27:51) 
deva partisi hariç geleceği olan yeni açılmış parti yok. biraz bu işler de mevki makam lazım. bir arkadaşım partideki birine danışmanlık yapıyor. adam sadece ortamlarda geziyor danışmana işin ağır tarafı kalıyor.


  • mikahakkinen  (20.10.20 10:16:26) 
Duster + 1

Senin gibi idealist insanlar partilerin icine girince hepsinin ne halt oldugunu gorup kusarak cikiyorlar. Hepsinde en ufak mahalle organizasyonuna kadar koltuguna yapisik tipler, kendisini riske atacak herkesin ayagini kaydiranlar ve hiziplesmeler var.
  • cleric  (20.10.20 10:30:03) 
Senden 10 yas kucukken denedim onu birkaç ay bayagi calistim ve yükseldim de (bayrak asma degil) ama sonra tuhaf isler ve büyük yalanlar döndüğüne emin oldum ve cikip bunu takir takir söyledim. Sabahi telefon: "Baskanimiz istifa etmeni emrediyor."

Etmedim tabii. Yukseldigim icin bir şey de yapamıyorlardı. Sonra baktım bunlar toplanıp 5-10 kisi adam falan dövüyor. Kendi seyinizde boğulun deyip istifa ettim...
  • pass  (20.10.20 11:23:07 ~ 11:23:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.