[]

Turkiye insanında komedi algısı..

Herkes herseye gülmüyor; misal çalgı çengiye gülenin bir kısmı, cem yılmaz filmlerine bazıları kolpaçino tarzı filmlere gülmüyor.
kısaca ben kolpacino 1-2 ve kutsal damacanaya guldum, diger yazdığım filmlere 10 dakika dayanamadım.Bu tercih bizim kişisel algımızla mı, toplumsal yerimizle mi, yaşadığımız şehirle mi yada ne ile ilgili?



 
Gulunecek seyler, onceden guldurme amaciyla yazilmis, cizilmis seyler olmamali cunku.

Ben kara mizah turune daha cok guluyorum misal.

Youtube'da Arnold'ın meshur catchphrase'leri var, onlara yapilan yorumlara dakikalarca guldugumu bilirim.
  • Avoiding The Puddle  (20.10.20 00:41:36 ~ 00:44:29) 
j r r tolkien hayrani ben kolpaçino 1-2 ve kutsal damacananın cen yılmaz fimleriyle yada çalgı çendi tarzı filmlerle ayı franksiyona ?hitap etmadigini düşünüyorum. bence çok dramatik/keskin bir fark var? söyleyin o fark nedir?


  • bluewhale  (20.10.20 01:06:15 ~ 01:32:55) 
Gülmek, saçma olana verilen tepkidir. "Saçma"da kendi hayatlarımızda oluşturduğumuz ya da bize dayatılan "normlar" ile belirlenen kendi norm'alimize aykırı olandır. Misvak diye bir "mizah" dergisi var mesela.


  • olivia  (20.10.20 01:42:52) 
algı seviyesiyle alakalı. bebekler mesela yüzünü gizleyip birden ortaya çıkarınca gülüyorlar çünkü zeka seviyeleri düşük. bir iki yıl sonra da recep ivedik'e kutsal damacana'ya gülüyorlar. öyle bi şey.


  • bohr atom modeli  (20.10.20 02:16:52) 
gulmek tamamen oznel bisey, recep ivedigi izlerken koltuktan dusen ben, safak sezere tek kare katlanamiyorum mesela..
peker acikalini izlemek icin ciddi para isterim lakin nejat uygur cem yilmaz icin geceden bilet sirasina girerim...

  • alttaraf  (20.10.20 03:18:06) 
paco de lucia onların egosunu lego yapıp oynarım rahat ol sen. evet hala bekliyoruzzz.buyroooon.


  • bluewhale  (20.10.20 04:15:13) 
yani blue arkadas tam olarak ne aradigini anlatamadin bencez "oznel" kelimesi bircok seyi aciklarz bunun icine tahsilinde girer, yetistigin ve şu an bulundugun ortam da girer, okudugun kitap dinledigin muzikte girer.. illa tam cevap istiyorsan "kultur" meselesi diyebiliriz..


  • alttaraf  (20.10.20 04:40:06) 
Tamamen deneyimle alakalı. Tam olarak neden birine gülerken birine neden gülmeyiz.
Ego, aşağılamak veya kendini ifade etmek gibi nedenler dışsal nedenlerdir. Bunu sormuyorsunuz galiba.
İçsel olarak nedenini soruyorsunuz anladığım kadarıyla.
Mesela ben de Cem Yılmaz’a pek gülmem veya Ata Demirer’e bayılırım.
Oyuncunun/ senaristin anlatıklarının hayatımızda karşılığı vardır. Tam da bu yüzden. Eğer anlattığı hikayeyle benzer hiç bi deneyiminiz yoksa ne diyo la bu moduna geçiriyor insanı. Bu deneyim illa kendi yaşadığınız değil çevreden, arkadaşlardan, aileden birinde görmeniz yeterli.
  • coca cola  (20.10.20 07:44:12 ~ 07:45:09) 
Yetiştiği çevre ve algı meselesi ile ilgili.
Mesela ben, varoşta yetiştiğim için gora’yı abartıldığı kadar komik bulmam ama kolpaçino’yu 5 guy Ritchie filmine değişmem. Ya da deep Turkish web in dava açılmadan önceki karakterlerine büyük kahkaha atardım. Bu iki film ve kanaldaki karakterlerin hepsini, karikatürize edilmemiş halde, günlük hayatta tanıyorum çünkü.

  • mutlu yillar sana  (20.10.20 09:49:27 ~ 09:50:30) 
akp'nin ayristirici politikasinin urunu bence. bir taraf recep ivedik mi iykk derken diger taraf'da sirf inadina cem yilmaz mi iyk deme geregi duyuyor. karsi cenahi gomme telasi onyargiyi yaratiyor. yoksa kolpacino'da cem yilmaz'da cok komik.


  • buenosdias  (20.10.20 10:07:55 ~ 10:09:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.