[]

Şirketin kalıcı hes kodu istemesi

Selamlar duyuru ahalisi,

Çalıştığım şirket tüm çalışanlardan bir hes kodu almalarını ve bu kodu TC kimlik no ile birlikte İK ile paylaşmalarını istedi. Bunu neden istemiş olabilirler? Evden çalışıyoruz şu anda, bazen ofislere gitmek gerekiyor. Ofise gittiğimde hes kodumu okutsam geçsem olmuyor mu? Neden kodu kayıt altına almak isterler ki? Ya da bunu istemeye hakları var mıdır bu şekilde?

Galiba mecburen paylaşacağız da, bunu neden böyle yazılı kayıt altına almak şeklinde isteyebileceklerine dair bir fikri olan var mıdır merak ettim.

 
karantina, taşıyıcı vs olduğunuzu öğrenmek ve buna göre önlem almak için.
bir çok devlet dairesi, uçuşlar, şehirler arası seyahat firmaları HES kodu istiyor artık.

  • ankara06  (19.10.20 20:03:13) 
Anladım, evet her yer istiyor ama ilgili yere gittiğimizde kodu okutarak geçiyoruz ya, ondan aslında merak ettim. Süresiz bir kod alıp paylaşmamızı istemişler çünkü, "kod alıp ofise geldiğinizde okutacaksınız" demiyorlar yani.

Belki bizim durumumuzu önceden görüp işe gelme ihtimalimizi önceden bize "gelme sakın" diyerek mi durduracaklar? Aslında test yaptırıp pozitif çıkacak kadar bir durumdaysak zaten gitmeyecek ve şirketi bilgilendirecek kadar aklıbaşında insanlarız ama yetmiyor mu demek oluyor almak istedikleri önlem açısından?
  • nimberjack  (19.10.20 20:24:14 ~ 20:24:28) 
her gün hes kodları kontrol ediliyor ve kişide veya ailesinde bir pozit sonuç varsa riskli diye uyarı veriyor hes kodu. bunu keşke heryerde yapabilsek, son derece mantıklı ve olması gereken bir uygulama.


  • ezkaza  (19.10.20 21:29:12) 
senin kadar aklı başında olmayanları düşünmüştür bu devlet. (sanırım :-)


  • ankara06  (19.10.20 23:01:05) 
Devlet okulunda öğretmenim. Biz de öğrencilerin, velilerin, okulda çalışan herkesin süresiz hes kodunu istedik ve her gün sorgulama yapıyoruz. Bu sayede risk taşıyanlar okula gelmiyor. Olması gerektiğini düşünüyorum açıkcası.


  • ruhen hastayim ben  (19.10.20 23:31:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.