[]

French press seçimi

Kahveden ve french press'lerden hiç anlamıyorum. Bir arkadaşımın french press'ini kırdım, yerine yenisini almam lazım. Alırken neye dikkat etmek lazımdır? Plastik olanlar var metal olanlar var, hangisi makbuldür? Tavsiyesi olan var mı çok tuzlu olmayacak şekilde.




 
kahve dünyasınınkini kullanıyorum. hatta kırdım tekrar aynısını aldım. memnunum.


  • sutlu nescafe  (19.10.20 11:40:16) 
Bende Bodum var memnunum.
Edit:
@onemoremile yazınca hatırladım, evde Paçi marka bi French press daha var. Latte yapacağım zaman sütü köpürtmek için kullanıyordum. Geçenlerde Bodum kirli olunca Paçi'de kahve yaptım ve ben de hiçbir fark sezemedim açıkçası. Gerçi kahve olayında henüz çok yeniyim çok ince detayları/ölçüler pek fark etmem ama ille de pahalı olan iyidir anlamına gelmiyor demek istiyorum.
  • Amaranta ursula  (19.10.20 11:51:56 ~ 13:42:54) 
www.ikea.com.tr

1 lt olanı tavsiye ederim. pratik temiz , şık
  • janavarorion  (19.10.20 11:54:35) 
Tchibo'dan 300 ml'liği 50 tl'ye
Bim'den 600 ml'liği 25 tl'ye aldım.

Rakamlar gerçekten böyle %50 oranında.

İkisi de aynı performansı veriyor şu ana kadar. İkisi de cam gibi ve ikisi de tel kevgir sıyırıcıya sahip. Hatta bimdekinin kutusunda ateşte ısıtmaya müsait yazıyor. Çibonunkinde öyle bir yazı göremedim. Bu ısıtma olayı kamplarda falan ekstra su ısıtma kabından kurtarır, hatta ekstra lezzet de katabilir.
  • onemoremile  (19.10.20 13:11:58) 
ikeanin tek kupalık olanı var. 3 senedir sorunsuz kullanıyorum. arada süzgeçli kısmının vidası gevsiyor sıkılaştırınca sıkıntı yok. makinada da yıkanabiliyor.


  • dedim ben sana  (19.10.20 15:14:21) 
kirdiginin aynisini alman gerekmez mi?


  • try again fail again fail better  (19.10.20 16:19:02) 
Kırdığımın aynısını bulamıyorum maalesef, ben de onu düşündüm ama yok :/


  • roket adam  (19.10.20 16:38:12) 
Bodum marka alacaksın, yanlış olmaz.
Cam olanı makbul, boyutu önemli.

  • burfak  (20.10.20 11:24:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.