[]

ilk arabami aliyorum

ama arabadan hic anlamam. ilk arabamizi ne/nasil aliyoruz?

zaten kaza yapacagim icin ikinci el mi aliyoruz yoksa sorun cikarmasin daha yeniyim deyip sifir mi aliyoruz? 11 yildir ehliyetim var, cok da tecrubesiz degilim. almanya'da yasiyorum, sanirim ikinci el bircok arabayi alabilirim. (bmw, mercedes gibi seyleri alamam da, ihtiyacim da yok)

aracin susu olsun busu olsun derdinde de degilim. tek amacim esim ve kopegimle hafta sonu sehir disinda gezebilmek. evet ne yapiyoruz? (sanki "ilk defa arabasi" diye bir sey var gibi geliyor bana)

 
Zaten kaza yaparım düşüncesiyle seçim yapmak doğru değil, sıfır alacak bütçe varsa sıfır alınır. Bunu genel olarak söylüyorum tabii. Ha ikinci el alınmaz mı? Alınır. Fakat seçim nedeni nasıl olsa kaza yaparım olmamalı. Gönlünde sıfır araç almak varsa sıfır al, zaten kaza yaparım o yüzden ikinci el alayım mantığıyla ikinci ele yönelme.


  • angelus  (19.10.20 10:37:57 ~ 10:43:03) 
zaten kaza yaparım düşüncesi nedir harbiden ya.

arabadan beklentileriniz neler çok bilmiyorum. ama ben ilk arabanın ikinci el olmasından yanayım
  • kablelvuku  (19.10.20 10:40:01) 
sanki her motorsikletten dusuldugu gibi her araba da carpilir surtuur sifir arabaya yazik olur filan diye dusunmustum. sacma dusunmusum galiba :/


  • tannen  (19.10.20 10:42:55) 
Ben yıllardır kullanırım bir kere geri park yaparken arkada çöp kutusu varmış görmedim ona vurdum sadece, onu da kaç yıllık sürücüyken yaptım, illa kaza yapacaksın diye bir şart yok. Ufak tefek şeyler olabilir tabii kaza da yapabilirsin ama onu 20 yıllık sürücü olduğunda da yapabilirsin.


  • angelus  (19.10.20 10:45:39 ~ 10:49:37) 
ne alirsaniz alin otomatik vites. alismasi kolay olur


  • hay sikfuck  (19.10.20 10:46:13) 
zaten kaza yapacağım diye araba alınmaz. ehliyeti aldıktan 10 sene sonra 0 araba alıp direksiyona geçtim. çok km yapmadım ama ufak tefek sürtmeler yaşandı. 0 da olsa 2.ci el de olsa insanın içi biraz acıyor. sonra da amaan boşver diyor.


  • sutlu nescafe  (19.10.20 10:47:23) 
japon araçları özellikle almanyada sağlamlığı ile biliniyor. en azından almanyada yaşayan bi kaç arkadaşım biz japon kullanıyoruz alman malı gibi narin değil falan demişlerdi, aklımda kalmış.


  • killerbee  (19.10.20 10:48:35) 
piyasada sıfır araba yok zaten hocam, o yüzden buldugunuzu bütçenize uygun olanı alın


  • ayin yazari  (19.10.20 10:48:49) 
zaten kaza yapacağım lafına takılmış herkes ama ben seni anlıyorum.
kaza demeyelim de zaten sağını solunu çizeceğim diye düşünüyorsan evet çok da masraflı bir şey almamalısın.

  • dafuq  (19.10.20 10:53:21) 
Aynı paraya alınacak 0 araç ile daha konforlu / üst sınıf bir 2.el alınabilir. Yurtdışında 0 ile 2.el fiyatları da epey fark ediyor diye biliyorum.

İlk araba olacaksa aracın sürüş özellikleri, hatchback / sedan tercihi, otomatik / manual gibi konularda tercihler daha şekillenmemiş olabileceğinden aracı biraz da neyi sevdiğinizi öğrenmek, tecrübe kazanmak için kullanabilirsiniz. 3-5 seneye değiştirilebilecek bir 2.el alıp uzun soluklu tercihi daha deneyimli şekilde yapmak faydalı olacaktır. Çocuk olması gibi durumlarda alınan araba yetmeyebilir gibi gibi..

Zaten kaza yapacağım diye araç tercihi yapmak sağlıklı değil bence.
  • Novice  (19.10.20 10:56:43) 
ikinci el alacaksaniz ADAC ekspertizine goturun.

Araba ikinci el de olsa sifir da olsa ADAC uyesi olun.
Onun disinda skoda iyidir.
  • kuehles blondes  (19.10.20 11:16:41) 
0 japon alın. Sanayi falan uğraşmazsiniz 4-5 sene periyodik bakım dışında.


  • westblack  (19.10.20 11:34:59) 
ikinci el, azami 4 yaşında bir japon alın. genelde sorun çıkarmaz, dert yaratmaz.

corolla hatchback gibi bir şey alırsanız, hem yeterince geniş hem de dış ebatları itibariyle yeterince küçük. şehir içinde park etmesi vesaire alışmanız kolay olur. dar alanda kısa paslaşırsınız.

alıştıktan sonra da 1-2 sene sonra değiştirirsiniz.
  • fever  (19.10.20 12:26:11) 
ilk olarak kesinlikle buradan degil almanyadaki arabalardan anlayan birinden öneri almalisiniz, almanya ile türkiyenin arac dinamikleri bambaska. alakasiz.

japon, alman, fransiz arabasi geyikleri almanyada baska dinamiklerde.

arabalardan cok anlamiyorum acik söyleyeyim ama bende almanyada arac almayi düsünüyorum su aralar biraz toparlayayim.

eger kendinize güvenmiyorsaniz daha iyi ögrenin, hata yaparsaniz sonra basiniz agrir. ondan dolayi önceden cok iyi ögrenin. adac in filan sürüs merkezlerinin bazilarinda pist var, saatlik 20 euroya filan yaninizda soför ile egitim yapabiliyorsunuz. tavsiye ederim.

arac konusunda almanya icin en masraf acisindan en ucuzu ya da mantiklisi 2. el ve sifir arac konusunda vw golf benim gördügüm kadariyla. en ucuza tamiri olan, yedek parca konusunda en mantikli olan, satarken rahat sattiran ve en az deger kaybeden olarak.

bunun yaninda mali olarak 20 bin alti icin sifirda tavsiyem golf, polo, mazda 2, corsa, renault captur bence. sifir aliyorsan 5 sene tut elinde yoksa masrafina degmiyor.

2. ele gececeksen 15-20 bine güzel mercedesler alabilirsin masrafsiz. tavsiyem 2. elde arabalardan anlamiyorsan 10 bin altina inme.

ben cok anlamadigimdan sipesifik öneri yapamiyorum, 2-3 arkadasimdan yardim istedim.

genel olarak benim kendim icin uyguladigim kriterlerim: kendine fiyat araligi belirle, ufak ya da büyük arac konusunda kafanda oturt ne istedigini, tavsiyem evliysen ve köpek varsa sedan al. bir tik lüks olsun bmw mercedes gibi ama bu opsyonel.
  • duygusuzromantik  (19.10.20 12:55:07 ~ 12:56:23) 
Temmuzda fransa'da aldim. Iki ülkenin cok alakasiz olduklarini sanmam;
- ilk arabaysa, bence sahibinden değil bayiden alin. Ya da garantisi devam eden araba alin.
- sifir daha ucuza bulamazsaniz (misal ben büyük bir firmadan sifir fiesta aldim, pandemi sebebiyle ellerinde kalmis 3. Fiyat dususuydu sisteme göre. 13 bin euroya aldim, ilk fiyati 15bin. 2 yil garanti var. Ikinci eli daha pahali resmen) max 2-3 yillik ikinci el garantisi devam eden bir araba bulun. Genelde kia ve hyundai 7-5 yillik garantilerle en iyisi. Onun dışında bazi kisiler arabalarina ek garanti aliyorlar (misal ben alicam fiestaya) 5 yila kadar çıkabiliyor. Bunu bazi firmalar ikinci el alan kisiye de sunabiliyor. 300-500 euro verin kafanız rahat olsun.
-para durumuna göre sigorta olayina bakin. Arabanın özelliklerine göre artabiliyor.
-bazi özellikler belirleyin. Ben misat otomatik klima, kolçak, android auto kesin olsun istedim. Hiz umrumda değildi çünkü zaten yer gök radar, yaptigim km günlük 20 km şehir ici, yilda 5-6 kere otoban kullaniyorum. Haliyle büyük motor, beygir umrumda değildi.Açıkçası fiesta'da ya su da olsaymis dedigim hiçbir özellikle yok. Misal android auto harbiden çok çok güzel bir şey.
  • logisticsmanager  (19.10.20 15:40:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.