[]

PS5 / Xbox Series X için 4K TV önerisi

Taşınıyorum, televizyonum da yok. Eve televizyon alacağım ama televizyonda konsol oyunlarını da bol bol oynamayı düşünüyorum. TV en az 55 inç olmalı. Bütçem maksimum 6 bin TL.

Kendim seçmekte zorlandım çünkü yok birinin HDR'si kötüymüş ışıkları tam veremiyormuş, yok birisi 50 HZ imiş biri 100 HZ imiş, 100 HZ'de daha iyi görünüyormuş, yok Vestel'ler gerçek 4K olmayabilirmiş, Smart TV'de uygulama indirilmiyormuş Android TV lazımmış vs. beynim yandı açıkçası.

Bu işten anlayan biri varsa önerisini bekliyorum. Şunu al desin alayım.

Ek bilgiler:

1- 3-4 metre mesafeden izleyeceğim.
2- Netflix, Amazon Prime falan kullanıyorum.
3- Konsol oyunları da oynamak istiyorum. 4K 60 FPS - Performans Modu ayarında oynarım muhtemelen. 30 FPS oynayacağımı sanmam. Bir önemi varsa artık seçerken.

 
max 6'bine zaten ne 100 hz alabiliyorsun ne iyi hdr o yüzden çok da kasma. acı gerçek şu ki o fiyattaki samsung lg philips yan yana koyalım pek de dişe dokunur bir fark göremezsin.

farkı yaratan şey işletim sistemi veya yan özellikler olur. 3-4 metre için 55 inch de az gelebilir zaten varsa 60 bak derim.

hepsinde var artık onlar sorun değil

lg için en iyi diyorlar konsol oyunlarında da yine "competitive" bir oyuncu yapın yoksa akşam tv karşısına geçip rahatlamak için oynayacaksan yine fark etmez.

pek yok ne alırsan al sıkıntı yaşamazsın. (hdmi 2.1 kovalamana gerek yok)

edit: ben de ps5 almayı düşünüyorum bende de philips var yine olsa yine philips alırım ambilight için. ha bi de şey var tabii işte ips panel daha geniş açıda düzgün renkler sunuyor va sadece dik izlemede ama ips'e göre de daha iyi siyahlar ve renkler veriyor genel olarak diyorlar herkes öyle diyorsa öyledir herhalde ben çok memnunum.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (18.10.20 10:33:14 ~ 10:34:41) 
Sony 9 (yani 9005) serisi çok iyi oluyor ama bütçenizi aşabilir.

Belki az daha zorlayıp, kasım yada bf indirimlerini bekleyebilirsiniz.
  • ofkeyle kalkanin yerine oturan yazar  (18.10.20 14:47:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.