[]

Eve gelen fiber için modem tavsiyesi

Arkadaşlar merhaba, eve sabit İnternet bağlatacağım

Daha önce evde kablonet vardı, maalesef burada yok, şimdi baktım, eve telefon hattı değil, cat6 koymuşlar, ben buraya modem mi alacağım yoksa router alsam yeterli olur mu?

Tavsiye olarak hangi marka model önerirsiniz, dosya paylaşımlı bir şeyler olsa iyi olur

 
Modemi kendileri vermiyor mu ISS’ler


  • pass  (18.10.20 12:22:17) 
Eve cat6 kablosu geliyorsa, dışarıda bir yerde fiber/ethernet dönüştürücü vardır. Buna uygun bir modem getirecek superonline veya ttnet. Gelip kurulumu yapıyorlar.

Bunun haricinde ayrıca kendinizin seçtiği modemi kullanmak istiyorsanız, onların verdiği modemi köprü gibi kullanmanız vs gerekiyor ama çok da bu işlere hakim değilseniz, gelen modemi kullanın gitsin. Çok dandik olduğunu da düşünmüyorum verdikleri modemin.
  • burfak  (18.10.20 12:59:32) 
Alabilirsem Turk.net alırım, o da taahhüt ve modem vermiyor.

Şimdi elimde zaten router var, eğer olursa onları da kullanabilirim. Ama modem almadan router iş görecekse iyi bir router alayım diyorum
  • hoot  (18.10.20 13:55:26) 
Mümkünse Turk.net’ten uzak dur derim.


  • pass  (18.10.20 17:48:08) 
9 ay kadar kullandım, çok memnun kaldım, sadece ilk kurulumda kargonun geç gitmesi dolayısıyla işlemler geç başladı


  • hoot  (18.10.20 21:21:07) 
Ethernet kablosu eve kadar geliyorsa bina girişinde gpon cihazı vardır sanırım, fiber gelen kabloyu ethernet kablosuna dönüştüren küçük bir cihaz.

Bu ethernet kablosunu modem/router ya da router bir cihaza WAN girişinden takıp interneti wi fi olarak dağıtabilirsin, ya da modem/router arkasındaki LAN çıkışlarından kablolu internet alabilirsin.

Elindeki aletin modeli nedir?
  • John Bloor  (20.10.20 10:50:41) 
Eve Cat6 kablosu geliyor olması seni yanıltmasın, buna router bağlayıp kullanamazsın. Yine arada modem olması gerekiyor.


  • burfak  (20.10.20 12:24:28) 
Şuan elimde linksys x6200 modeli var, bu da router olarak kullanılabiliyormuş, ayrıca torrent özelliği olmasa da dosya paylaşma var, artık idare edeceğiz ya da yeni bir voip ve torrent destekli cihaz almayı düşünüyorum. Ama bu konularda modemler routerlara göre daha az özellikli oluyor sanırım


  • hoot  (21.10.20 06:11:44) 
Evet router özellikliymiş, hem de dual wifi yayın yapabiliyormuş. Bence kullanılır bir sıkıntısı yoksa.


  • John Bloor  (21.10.20 12:31:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.