[]

elektrik elektronikçiler - lityum iyon pil amper yükseltme

arkadaşlar merhaba, 5 senedir kullanılmayan 0 dewalt matkap çıkardım depodan. pillerde 1 amper kalmış. dolayısıyla 3,5 amper altını şarj cihazı tanımayıp şarj etmiyor. pil bozuk uyarısı veriyor.

ben bunları nasıl 3,5 volta çıkartırım. elimde şok cihazı prof. güç kaynağı filan yok. ne dersiniz?

bataryanın içini açtım. pillere ulaştım.

 
elimde başka seçenek olmasa, 2sini seri bağlayıp 9 Voltluk pille şarj etmeyi denerdim ya da 3 tane AA pili karşı 1 li-ion'da denenebilir. Genelde bu pillerin içinde koruma devresi oluyor, şarj etmenize izin vermeyebilir.


  • reactionic  (17.10.20 22:39:04) 
lityum ion bataryalar için 5 yıl çok uzun süre.
Deep cycle - derin deşarja maruz kalmıştır. pek kurtlulacağını sanmam.
şoklamayı deneyebilirsiniz. DC kaynağınız varsa şarj ünitesi çıkış geriliminden yüzde 20- yüzde 30 daha fazla gerilim (V) vererek deneyiniz ama 5 yıl pek umut bağlamayın.

normal şartlarda kullanmasanız bile 6 ayda bir şarj edilmesi gerekiyor. 1-2 yılda da deep cycle olur şarj olmazsa. kimyasal yapı gereği bunlar...
  • isminivermekistemeyensuser  (17.10.20 22:54:39) 
piller bozulmuştur şarj etsen bile kapasiteleri çok düşük olacak. pilciler içini açıp yeniliyor.

şoklayacaksan hücre bası 4.25 voltu geçme. bu voltaj ile akım çekmiyorsa kimyası bozulmuş iç direnci yükselmiştir hiç uğraşma.
  • orpheus  (18.10.20 01:35:52) 
amper dediginiz nedir tam olarak? voltajdan bahsediyorsaniz eger ciddi bi anlam karmasasina sebep oluyor. tahminim matkap bataryasini soktunuz ve hucre basi 1 volt aliyorsunuz? kullanilan hucre kimyasini biliyor musunuz? eski tip ni-cd veya ni-mh ise durum farkli, lityum ise farkli. lityum ise zaten 1 volta dusen pillerin sagligi sorgulanir, ozellikle yuk bindiginde voltaj kaybi buyuk olur diye tahmin ediyorum. en mantiklisi yeni ve taze batarya almak gibi duruyor.


  • icim urperiyor  (18.10.20 01:45:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.