[]

Hangi MacBook ürününü almalıyım?

Merhaba güzel insanlar,

Video editlemek için hangi MacBook modelini tavsiye edersiniz?
Yeri geldiğinde 4K videoyu saçlarım agarmadan, bilgisayar karşısında kafamı sinirden duvarlarda vurmadan düzgünce edit yapabilmem için hangi Mac ürününü almalıyım.

Bilgisi ya da deneyimi olan arkadaşlarim yardımcı olabilirler miydi acaba?

Çok teşekkür ederim.

 
butcene gore imac veya macbook pro, kullandigin programin ihtiyacina gore de ek olarak cpu veya gpu modifikasyonu yapabilirsin urun sayfasinda.


  • hjarteblod  (17.10.20 22:34:24) 
@hjarteblod efendim ben de onu soruyorum zaten. imac değil de macbook'u sordum. Hangi özellikte (mesela ram, işlemci) benim video editlemem için yeterli olur, bunu öğrenmek istedim.


  • iyi olmaya calisan cocuk  (17.10.20 23:00:51) 
Isin icine video edit girdigi zaman paranin yettigi en yuksek modeli alacaksin. "Su model daha uygun fiyatli ama daha iyi verim alirsin" diye bir sey yok.

Tam bir "ne kadar ekmek o kadar kofte" durumu.
  • brkylmz  (17.10.20 23:45:26) 
video edit yapacaksan ve 4k vs ugrasacaksan maksimum RAM ve ekran kartini alman lazim. en bastan gidip 8-16GB'lik modelleri alma mesela. uzun sureli kullanmak istiyorsan 32 hatta mumkunse 64GB'lik bir model al ki yillarca gotursun. ekran kartinda da yani su model ozellik yeterli olur diye birsey yok. daha yuksek modelleri aldikca render alma suren de kisalacak. o yuzden brkylmz'in dedigi gibi paranin yettigi en ust modeli al. ayrica neden mac ve laptop onu da bilmiyorum ama orasi sana kalmis birsey. 32GB'lik guzel bir ekran kartli masaustu toplamak cok daha uyguna gelir mesela ve en ust model macbooktan daha iyi performans alirsin.


  • crucio  (18.10.20 12:03:36) 
Crucio haklı. Özel olarak final cut pro kullanmayacaksan, masaüstü pc toplaman çok daha mantıklı. Yok, mac alacağım dersen de bütçe sunmanı öneririm, mac pro'dan başlar macbook pro'ya kadar iner bu muhabbet.

Ben Mac Pro aldım (bir önceki), canavar gibi kullanıyorum ama o masrafa değmez bence.
  • roket adam  (18.10.20 21:40:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.