[]

ermenistan'ın azerbeycan saldırısı

saldırının nedenlerini anlatan yabancı bir makale var mı?

birde sizce nedenleri nedir?


 
Saldıran taraf azerbaycan. İlham aliyev rejimi kendisine karşı oluşan iç cepheyi dağıtmak için böyle rezalet bir savaş başlattı.


  • kapitalist gerilla  (17.10.20 13:19:59) 
Nedeni Dışarıdan destek alımını sağlamak için Azerbaycan'ın da bizzat kendi sivillerini hedef almasını isyiyorlar. (terör örgütlerinin de sivilleri, askere karşı kalkan olarak kullanması ile aynıdır bu durum)
Nasıl ki bizim aleyhimizde dış dünyada dillendirdikleri ve gerçekte soykırım olmayan 1915 olayları gibi, yaklaşık 100 sene sonra da Azerbaycan tarafından soykırıma uğradık demeleri için en sağlam dayanakları bu saldırılar.

Doğrusu rusya'da olmadan hiç bir şey yapamazlar. İran büyük yoğunlukta barındırdığı azerbaycan Türkleri nedeniyle de denge siyaseti izlemek zorunda . şii bir din adamı bile İran yönetiminin Ermenistan yanında olmasını eleştirdi. Videosu internette var.

Azerbaycan sağ duyulu olduğu ve sivilleri hedef almadığı sürece kazanacaktır hem hukuki hem de siyasi olarak.
.....
Son editten yaklaşık 6 saat sonra gelen edittir:
Bugün azerbaycanın ermenistan'a verdirdiği ağır kayıplardan sonra daha bir 100 sene beklemeye dayanamayan sözde araştırmacı tarihçimiz hemen bir şeyler bulmuş:
eksisozluk.com

Olayın doğruluğunu yanlışlığını bilmiyorum ama zamanlama yine ve her zaman olduğu gibi manidar .
  • Erva  (17.10.20 13:25:52 ~ 19:39:26) 
saldırıyı ermenistan'ın başlattığını düşünmüyorum. dağlık karabağ'da yaklaşık 30 küsür yıldır nispeten normal bir şekilde yaşayan, ilhak ettiği topraklarda hüküm süren taraf zaten ermenistan'dı. statüko onlardan yanaydı. hal böyleyken kendilerinden hem teknoloji hem de maddi anlamda çok daha güçlü bir ülkeye "sınır hattı boyunca" taarruza kalkmaları ancak kafayı milliyetçilikle bozmuş amiplerin inanabileceği bir saçmalık.

ha takip eden süreçte ermenistan yaptığı iğrenç propagandayla olsun, sivilleri hedef almasıyla olsun kalitesini zaten belli etmiştir ama en başa dönecek olursak saldıran tarafın ermenistan olma ihtimali bence çok ama çok zayıf. azerbaycan'ın başında aliyev'in olduğunu unutmayın. bu adam kendi koltuğunu kurtarmak için durduk yere savaş açabilecek bir tip.

mantık çerçevesinde bakacak olursan ermenistan'ın azerbaycan'a saldırmak için hiçbir sebebi yok. adamlar zaten dağlık karabağ'da. üstelik azerilere karşı çok daha zayıflar. hangi manyak böyle bir durumda savaş çıkarmaya çalışır?
  • der meister  (17.10.20 13:41:28) 
Benim de Rusya'nın ses çıkarmaması ve savaşa Azerbaycan'dan çok bizim sahip çıkmamız acayibime gidiyor.
Her zamanki gibi fillerin tepisip çimenlerin ezilmesi gibi.

  • prizmatik  (17.10.20 14:24:22) 
BBC gün gün neler olduğunu yazmış
www.bbc.com

  • ankara06  (17.10.20 15:55:21) 
Dün gece olan saldırıdan bahsediyorsan; Azerbaycan'in da ermenistan'a saldirmasi için yapıldı. Azerbaycan şu ana kadar ermenistan topraklarına saldırmadi, sadece işgal altında olan artsakh cumhuriyeti denilen ermenistan'in bile tanımadığı yere saldırdı. Bunu pashinyan'in şu açıklamasından anlayabiliriz "rusya eğer azerbaycan ermenistan'a saldirirsa silah yardımı edeceğini taahhüt etti"

Genel olarak soruyorsan bu iki devlet zaten karşılıklı olarak çalışıyorlardı, işgal altındaki azerbaycan toprakları için. Yani Azerbaycan'in bir bahane bulmasına bile gerek yok, uluslararası yasalarca zaten toprağı olan yeri geri almak için yapılan bir operasyon bu ki yapılan sözde ülkeyi kimse tanımıyor. Ayrıca 90'larda yapılan katliamları, 600 bin azerinin mülteci olması vs var. Durduk yere savaş değil yani bu, Azerbaycan'in neredeyse kurulduktan beri amacı işgal altındaki topraklarını kurtarmak, bunu neredeyse tüm azeriler destekliyor. Azerbaycan'in başında Aliyev'in olması da bu konudaki haklılığını değiştirmez.

Bu arada ermenistan 90'larda sadece kendisinin olduğunu iddia ettiği dağlık karabağ'i değil çevresindeki Azerbaycan topraklarını da işgal etti. Harita pbs.twimg.com koyu renkli yerler dağlık karabağ, çevresindeki yerler de işgal altında.
  • austra  (17.10.20 16:47:55) 
İlk saldırıyı Azerbaycan yaptı +1

Azerbaycan'ın yaptığı çok tehlikeli bir şey. Ermenistan'ın kaçacağı bir yer yok, bir daha bir 1915 yaşamak istemediklerini de tahmin edebiliyorum. Köşeye sıkışan kedi tehlikelidir. Varoluş mücadelesi veren birinin "aman sivilleri vurmayalım" duyarı göstereceğini sanmıyorum. Hankendi yerle bir edildi, Ermenistan şu an uyarı atışı yapıyor.
  • plutongezegendegilmi  (17.10.20 21:12:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.