[]

Mahkemeye konu olan evi satmak istiyoruz ama kafamız karışık

Oturduğumuz apartman kentsel dönüşümde yıkıldı mütahit %60 ını bitirdi. Tüm daire ve dükkanların tapusu çıktı. Mütahit anlaşma gereği kendisine düşen dükkan ve dairelerin tapusunu da kendine çıkarıp 3. Şahıslara sattı. Anlaşma gereği olan Apartmanı %100 bitireme sözünü tutmadı param bitti dedi ve öylece bıraktı Apartmanı. Biz de bir avukat bulduk ve bu avukat firmaya dava açtı (bulmuşum tamamen Avukatın fikriydi) mütahite verilen 7 dükkan ve 10 dairenin tapusunun tekrar biz arsa sahiplerine dönmesini istedi dava dilekçesinde. Mütahit de karşı dava açarak şimdiye kadar harcadığı paraları bizden istiyor.

Ardından davaya mütahitin sattığı kişiler de müdahil oldu. Ki zaten bizim avukat onların tapusuna iptal davası açmıştı bu beklenen bir şeydi. Yani dava karmakarışık bir hal aldı kime sorsak en az 3-4 Yil sürer diyorlar.

Bizim ise çok acil nakit ihtiyacımız var. Bize düşen eve bir müşteri çıktı evin bitmiş olsaydı edeceği normal fiyatın 1/4 ünü teklif etti atıyorum ev bitmiş olsaydı 400 edecekken 100 verdi gibi. Neyse biz de kabul ettik. Dediğim gibi acil nakit ihtiyacımız var.

Ben başka bir avukat daha buldum o da şöyle bir kurgu geliştirdi sen bu evi müşteri çıkmışken bu fiyata sat gitsin, bundan sonrası ile sattığın kişi uğraşsın. Mahkemeye dilekçe veririz biz burayı 3. Şahsa sattık diye. En en kötü ihtimalle mütahit ileride senden para isterse sana zaten dükkan ve dairelerden hisse vermek zorunda kalır bu da kayıp sayılmaz zaten sana yedirmezler o hisseleri dedi (hissede falan gözüm yok bu bina ile ilgili tüm ilişiğimi kesmek istiyorum)

Avukatın kurgusu iyi güzel de benim hala kafamda soru işaretleri var. Aslında bunları diyen işinin ehli bir avukat ama artık kimseye güvenim kalmadı. O yüzden sizlere de sormak ve bilenlerin fikrini almak istiyorum. Evet tapuyu devredince 3. Şahıs devreye giriyor ama neticede biz birbirimiz ile davalaştık firma ve ben. Artık ne evde ne hissede gözüm var. Tek korkum ben tapuyu devretsem bile yıllar sonra mahkeme sonuçlanınca firmanın benim kapıma icra yollaması ve bunu hissem oranında değil müteselsil sorumluluk altında tüm alacağına bana icra dairesinden yollaması.

Sizce bu 2. Avukatın bana oluşturduğu kurgu doğru mu ? Bir an önce yok fiyatına tapuyu verip bu apartmandan ilişiğimi kesmek istiyorum. Ama ileride beni bir şekilde bulacak diye korkuyorum.

 
Sizin dava açan avukat neye istinaden açtı tapu iptal davasını? Tapular kat irtifakıdır dediğinizden anladığıma göre ve bu tqpular zamanı gelince çıkar zaten. Siz belli ki yaptığınız sözleşmede müteahhide satış yetkisini vermişsiniz ki satabilmiş. Yanlışı orada yapmışsınız. Tapu iptali da büyük ihtimalle tüm tapular iptal eder.

Sen sat gitsin. Fakat bence hem eve ekpertiz yaptır ve eline imzalı bir rapor al ve de ilana çık 1 ay falan ilanda dursun daire. Daha sonra saha müteahhit dava açarsa, dairenin natamam bir şekilde ve zararına sattığını gösterebilmen lazım. Oldu 5 sene sonra sana karşı dava açıldı ve evler de bir şekilde tamamlandı diyelim. Bilirkişi gelip keşif yapınca bitmiş haliyle değerlendirir evi ve sen sanki o haliyle ve de tapuda düşük gösterip satmışsın gibi rapor çıkarırlar.
  • malheiros  (17.10.20 10:09:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.