[]

Neden açıklama yapmak zorunda kalıyorlar ?

Başta tıbbi ve ekonomik sorularda sürekli;
doktora gitmen gerekir ama ....
Doktor değilim ama ....
Doktorum ama görmeden bişey diyemem fakat ....

Ekonomi uzmanı değilim ama ...
... yatırım tavsiyesi değildir.

Gibi bir çok cevapla karşılaşıyorum.

1- neden böyle bir açıklama ekleniyor?

2- buraya üye herkes burada yazılanların yüzde yüzde doğru olamayacağını, özellikle tıp alanında bir uzmana şahsen başvurmanın gerektiğini, bazı üyelerin bazı sorulara bilerek troll cevaplar verebileceğini bilmiyor mu ?

3- göğüs ağrısı soran birine, böbrek taşıdır dersem ve muayene sonucu kalp ile ilgili sorun çıkarsa cevap verdiğim yazar gelip bana hesap mı soruyor, dava mı açıyor ?

4- Paranı dolara yatır dolar 15 olacak dediğimde parasını dolara yatıran kişi zarar ederse yine gelip bana hesap mı soruyor dava mı açıyor ?

Yani bilmediğim bir yasal mecburiyet mi var?

 
İşin yasal boyutu üzerine kimsenin kafa yorduğunu zannetmiyorum. Günlük hayatımızda da yaptığımız bir şey bu zaten. Bir fikrimiz var ama arkasında durabilecek kadar yeterli bilgimiz olmadığı için gülünç duruma düşmeyelim diye peşin bir savunma geliştiriyoruz.

Bu söylediğim çoğumuz için neden ama'lı fikirler belirttiğimizin birinci sırada sebebi. Daha tecrübeli kişiler için ikinci üçüncü sıradadır belki. Ayağına taş değse suçlu arayacak insanların varlığını bilen biri "dolar 15 olacak" demekten tabii ki kaçar. "bütün bunlar senin yüzünden başıma geldi" diye suçlanmayı kim ister.
  • IncredibleMau  (17.10.20 10:04:18) 
Sürekli uzman kişilerden yardım ve cevap alma ihtimalimiz sıfıra yakın . Uzman olan da bir yerden sonra danışmanlığı karşılığında ücret isteyebilir. Hukuki konularında avukatlık böyle bir şey mesela.
O nedenle çoğu kimse burada bir konu ya da bir bilim dalından kıyısından kenardan da olsa bildiği kadar cevap veriyor.
Her cevabı uzmanından beklemek imkansızdır.
Uzman değilim... cümlesini ben de bazen kullanırım. buradaki kastım, o alanda yetgin biri değilim ama işin bu kısmı hakkında öğrenilen, öğrendiğim , bildiğim ya da düşüncem bu.. demektir.

Bazı cevaplar troll türünde de olsa bir başka duyuru sakini soruyu soranı ikaz amaçlı o trolle cevapta verebiliyor.

Köylerdeki yapılan karşılıksız imece usülü bir yardımlaşma gibi görüyorum
bu tür ortamları.

Ve köyün delisi ile buradaki troll, nitelikleri farklılık arz etse de birbirine denktir diyebilirim.
  • Erva  (17.10.20 10:11:21) 
yatirim destegi degildir yazmanin hukuki bir sebebi var, ekside okursaniz görürsünüz.


  • proteus  (17.10.20 11:45:58) 
Yatırım tavsiyesi vermek manipülasyon sayılabilir. Ki bu suçtur.Tatlı mı tatlı bir savcının canı isterse, gel bakıyım yamacacıma deme ihtimali var.


  • prizmatik  (17.10.20 14:30:02) 
benim söylememin nedeni doğru bildiğim şeyin yanlış olma ihtimali. bu en iyi ihtimalle yararsız olacaktır ki duruma göre zarar bile verebilir. her şeyi çok biliyormuş gibi yazıp milletin canını yakmaktansa peşin peşin söylemek daha iyi ki mümkünse bir profesyonele danışsın.


  • bohr atom modeli  (17.10.20 14:45:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.